Demòcrates urgeix a pactar el control de la mesa del Parlament

Antoni Castellà, portaveu polític de la formació, assenyala que cal "minimitzar" la presència de Ciutadans i PSC a l'òrgan rector de la cambra, i obre la porta a la presència d'un representant de Catalunya en Comú Podem | Insisteix que tenir majoria republicana a la mesa és el pas previ per restablir el Govern legítim amb Puigdemont al capdavant

Antoni Castellà, Maria Assumpció Laïlla i Mercè Jou, en roda de premsa
Antoni Castellà, Maria Assumpció Laïlla i Mercè Jou, en roda de premsa | Demòcrates
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:59h
Crida de Demòcrates de Catalunya a l'independentisme per "recuperar" el control del Parlament com a pas previ a la restitució del Govern legítim. En aquests termes s'ha expressat el portaveu polític de la formació, Antoni Castellà, en roda de premsa a la seu del partit. "Instem Junts per Catalunya, ERC i la CUP a signar un acord per la mesa de la cambra, i assolir una majoria que deixi en la mínima representació els partidaris del 155", ha recalcat Castellà en referència a Ciutadans, PSC i PP. En canvi, s'ha obert a incloure un membre de Catalunya en Comú Podem a la mesa de la cambra.

"Els resultats del 21-D avalen els resultats de l'1-O. Considerem que ara és el moment de posar-nos immediatament d'acord amb un únic objectiu: fer efectiu el mandat del referèndum", ha destacat el portaveu polític de Demòcrates, que ha demanat que el primer pas sigui "recuperar el control" del Parlament. En aquest sentit, s'ha posicionat en contra d'una presumpta estratègia per boicotejar el ple de constitució de la cambra catalana a l'espera d'una hipotètica mà estesa de Madrid.

Segons Castellà, la majoria de 70 diputats "no pot deixar ni un minut més" el Parlament "en mans de Mariano Rajoy". "Instem Junts per Catalunya, ERC i la CUP a signar un acord per la mesa de la cambra, i assolir una majoria que deixi en la mínima representació els partidaris del 155", ha recalcat el dirigent independentista, que ha recordat que no s'està en una situació de "normalitat democràtica". "Els hem de deixar en un mínim de representació", ha indicat sobre PSC, PP i Ciutadans, i en aquest sentit ha instat Catalunya en Comú Podem a no ser "equidistants".

Prendre el control del Parlament, segons Castellà, és el "pas previ" a la restitució del Govern legítim amb les mateixes persones que el formaven abans de l'aplicació de l'article 155. "L'únic objectiu és seguir endavant amb la República catalana. Reiterem que l'única manera d'intentar restituir el president Puigdemont és prendre el control immediat de la cambra, i que siguin la majoria dels diputats els qui marquin l'agenda i el mecanisme perquè sigui investit", ha destacat.

Presos polítics i franquisme

Castellà ha denunciat el "despropòsit" que suposa mantenir presos polítics després dels resultats de les eleccions del 21 de desembre. "Això ens recorda massa al 18 de juliol nefast: s'acusa les víctimes de ser els qui provoquen la violència per part dels autors de la violència, com feia el franquisme per fer passar per rebels als qui encarnaven el poder establert", ha assenyalat el dirigent demòcrata.