Mas anunciarà aquest dimarts la renúncia a la presidència del PDECat

El dirigent nacionalista oferirà aquest dimarts una roda de premsa a les 18.30 després de reunir-se amb l'executiva del partit | La decisió estava pactada des del mes de novembre, segons fonts de la direcció, i es produeix pocs dies abans de la sentència del cas Palau .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 38px; line-height: 41px; }

09 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:14h
Artur Mas, durant un consell nacional del PDECat
Artur Mas, durant un consell nacional del PDECat | PDECat
Artur Mas abandona la presidència del PDECat, segons diverses fonts consultades per NacióDigital. L'executiva del partit es reuneix a les 17.30, segons ha avançat el diari Ara, i a les 18.30 l'expresident de la Generalitat oferirà una roda de premsa per anunciar la seva decisió. La renúncia arriba uns dies abans que es faci pública la sentència del cas Palau, que esquitxa l'antiga Convergència, i en plena negociació independentista per conformar la mesa del Parlament i dissenyar el nou Govern.

Segons fonts de la direcció, la renúncia estava pactada des del mes de novembre, però els esdeveniments i el context -procés català, 155 i eleccions- la van anar ajornant. Avui es compleixen dos anys exactes del seu "pas al costat" en favor de Carles Puigdemont.

"Ahir ja es va acomiadar subtilment durant el comitè nacional", sosté un dels consultats. "Si cal eixamplar la base cal fer renúncies, no seré jo qui se'n desmarqui", va indicar Mas. La frase es va interpretar com un missatge dirigit al president Carles Puigdemont, però també era aplicable al seu cas. Segons un alt dirigent del PDECat, la decisió "ja havia estat damunt la taula durant els últims mesos", però fins ara no s'ha concretat.

El consell nacional de la formació es reunirà aquest dissabte per valorar els propers passos del partit, que en els últims temps ha vist minvat el seu protagonisme en favor de Junts per Catalunya, la marca que Carles Puigdemont ha liderat en les últimes eleccions al Parlament. Es dóna la circumstància, per cert, que fa exactament dos anys que Mas va fer l'anomenat "pas al costat" per tal de desbloquejar la legislatura sorgida del 27-S, i que va ser Puigdemont qui va ocupar el seu lloc a Palau.

El president, quan va deixar el càrrec, es va dedicar a dissenyar la refundació de Convergència, que va mutar en el PDECat. Va situar Neus Munté com a vicepresidenta de la formació i les circumstàncies del congrés fundacional van portar Marta Pascal i David Bonvehí a agafar les regnes executives de la formació. Tots tres l'acompanyaran aquesta tarda en la roda de premsa que se celebrarà a la seu del partit.