JxCat nomena Jordi Sànchez com a president del grup parlamentari

Elsa Artadi serà la portaveu dels diputats de la candidatura de Puigdemont i Eduard Pujol es convertirà en el seu adjunt

29 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:20h

Publicitat electoral a Barcelona Foto: Adrià Costa


Jordi Sànchez serà el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya. Així s'ha comunicat aquest dilluns als diputats de la formació, que s'han reunit durant llarga estona en una sala de la cambra catalana. Sànchez va ser número dos de Carles Puigdemont a les eleccions del 21-D i està empresonat a Soto del Real des del 16 d'octubre. El nomenament arriba en plena incògnita sobre la investidura: de moment, el president ha demanat empara a Roger Torrent, nou president del Parlament, per sotmetre's al debat, programat per demà a les tres de la tarda.

Sànchez és un dels noms que encara sonen com a alternativa a Puigdemont en cas que el candidat no es pugui sotmetre a la investidura, tot i que en públic ningú vol parlar de cap pla B associat al màxim càrrec del país. L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha tornat a sol·licitar avui la posada en llibertat argumentant que l'entitat va col·laborar en l'escorcoll policial de dimecres passat.

La portaveu del grup serà Elsa Artadi, directora de campanya de Puigdemont, i Eduard Pujol, que va deixar de ser director de RAC1 per incorporar-se a la llista, es convertirà en el portaveu adjunt. Artadi i Pujol són els dirigents de la candidatura que han portat el pes públic de les intervencions des de la campanya electoral, i també participen en el gruix de les reunions amb ERC i la CUP per la nova legislatura.

El grup també ha nomenat aquests altres portaveus adjunts: Albert Batet, Josep Maria Forné, Gemma Geis i Lluís Guinó. Dels sis diputats que s'han situat al capdavant del grup, només dos -Batet i Guinó- pertanyen al PDECat, tot i que ja no formen part de la direcció executiva.
 

Publicitat electoral a Barcelona Foto: Adrià Costa