Acampada a la plaça de Catalunya per «despertar» la República

Es presenten com una "iniciativa popular desvinculada de cap entitat o personatge públic" i anuncien que han començat una "mobilització permanent"

Una desena de persones, acampades a Plaça Catalunya, malgrat la pluja, per exigir que es desencalli la investidura.
Una desena de persones, acampades a Plaça Catalunya, malgrat la pluja, per exigir que es desencalli la investidura. | Sergi Ambudio
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:56h
A l'espera que es desencalli la investidura i mentre els partits independentistes negocien per tirar endavant la legislatura, diverses persones han decidit acampar a la plaça de Catalunya de Barcelona per reivindicar la implementació de la República. Sota el nom "Despertem la República", una quinzena de persones ha passat dues nits dormint en tendes de campanya. 

La iniciativa va néixer la tarda de dimarts, a les portes del Parlament, quan els manifestants que encara mantenien viva la concentració a favor de la investidura de Carles Puigdemont van votar si dormir o no davant l'edifici que aixopluga la cambra catalana. Aquella nit els Mossos no els van permetre quedar-se al Parc de la Ciutadella i van decidir desplaçar-se a plaça Catalunya. "Vam pensar que això no podia quedar així, que calia fer alguna cosa més gran pel país, perquè els catalans necessitem recuperar les nostres institucions", explica a NacióDigital un dels participants.

Es presenten com una "iniciativa popular desvinculada de cap entitat o personatge públic" i anuncien que han començat una "mobilització permanent". Aquest migdia han informat de les previsions per aquest dijous a la tarda, que serà passat per aigua. Tot i unes perspectives meteorològiques força pessimistes, afronten la mobilització "amb ganes". A les sis decoraran la plaça i a les vuit soparan.

"Què són quatre gotes davant la possibilitat d'aconseguir un país millor? Estem aquí perquè no ens podem quedar de braços plegats i aquí ens quedarem fins que desaparegui el 155 i Catalunya recuperi el control d'allò que és seu", remarca amb optimisme un altre dels joves que porta dues nits dormint al ras. 
Arxivat a