Els taxistes de Barcelona amenacen amb mobilitzacions pel Mobile 2020

L'associació Élite Taxi denuncia que no s'estan complint les regulacions dels VTC

Imatge de la vaga de taxis del gener del 2019
Imatge de la vaga de taxis del gener del 2019 | Andreu Merino
NacióDigital
02 de gener del 2020
Actualitzat a les 10:27h
L'associació de taxistes Élite Taxi, ha amenaçat amb mobilitzacions "amb el punt de mira" a la nova edició del Mobile World Congres (MWC) que se celebrarà aquest any del 24 al 27 de febrer a Barcelona, segons han anunciat en un comunicat emès aquest dijous.

L'associació de taxistes ha denunciat que no s'estan complint les normes aprovades per la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per regular l'activitat de taxis i vehícles de lloguer amb conductor (VTC) i vol "proposar mesures de pressió" per a que se respectin. 

D'aquesta manera s'ha fet una crida  totes les associacions i radio-emisores de taxis barcelonines a reunir-se el divendres Així Tito Álvarez, que torna a ser representant d'Élite Taxi, ha defensat que els taxistes han estat "molt pacients" amb la Generalitat i l'AMB  per la bona voluntat que han mostrat, però que les normes que ha impulsat no s'estan aplicant.

L'associació demana assegurar que els VTC portin de manera visible el preu en el seu interior i s'identifiquin els seus dies de descans, així com s'impedeixi la geolocalització de Cabify, i ha critica la falta d'inspectors a l'AMB per a controlar l'activitat d'aquests vehicles i la poca revisió a l'aeroport de Barcelona i les zones urbanes. 

Les mobilitzacions que vol impulsar l'associació de taxistes podrien arribar un any després de la vaga de taxistes del gener del 2019, que es va acabar desconvocant gràcies al decret llei aprovat pel Govern que fixa haver de contractar com a mínim, l'VTC 15 minuts abans de requerir els serveis. 
Arxivat a