Aprendre a ser crític jugant: el CCCB reobre «Gameplay, cultura del videojoc»

La mostra, originalment molt interactiva, s'ha hagut d'adaptar a la nova situació post-coronavirus en la reobertura

Una persona observant un dels continguts audiovisuals de l'exposició 'Gameplay' el dia de la reobertura
Una persona observant un dels continguts audiovisuals de l'exposició 'Gameplay' el dia de la reobertura | Mar Vila / ACN
Irene Montagut
12 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:24h
Un viatge a través del temps. Això és el que experimenta l'espectador quan accedeix a Gameplay, cultura del videojoc. Només dos minuts després d'estar immers a la foscor de la sala ja es troba als anys setanta i vuitanta del segle passat, els orígens dels videojocs. Gameplay és història, tecnologia i lleure. I tot això, en un entorn gairebé 100% digital que proporciona al visitant les claus per entendre l'impacte que aquesta modalitat de joc ha tingut en la societat, en la cultura i en l'art en general.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, CCCB, ha reobert aquest divendres, i fins al 30 d'agost, l'exposició relacionada amb tota la cultura del món dels videojocs. Elements d'antiquari, videoconsoles llegendàries molt reconegudes que es van fer famoses mundialment, referències a l'ús del videojoc per a la formació, etc. Aquests són alguns dels elements que l'espectador troba repartits en una mostra estructurada en cinc nivells, com si es tractés d'un autèntic videojoc, i que conformen un recorregut circular en una sola planta.
 
Arxivat a