Colau contraposa les dades de l'atur de Barcelona, on baixen, i Madrid, on pugen

L'alcaldessa desafia Collboni (PSC) a aclarir si es posiciona de la banda dels "lobbies" empresarials, després que el líder socialista marqués les distàncies amb el projecte Superilla

L'alcaldessa Ada Colau, en roda de premsa, aquest matí
L'alcaldessa Ada Colau, en roda de premsa, aquest matí | ACN / Blanca Blay
24 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:12h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exhibit les dades d'atur a la ciutat com a resultat contraposat a la situació d'altres ciutats com Madrid. En aquest sentit, ha recordat que les dades del tercer trimestre de l'Enquesta de Població Activa (EPA) situen un 7,5% de persones aturades a la capital catalana, que baixa dos punts respecte a les dades de la prepandèmia (9,4%). Una tendència contrària a la situació a Madrid, on l'atur és del 10,7% i això representa fins a tres dècimes de creixement respecte al 2019.

Una contraposició de situacions i models que Colau ha fet extensiva a models com l'especulació o la seguretat, i s'ha referit explícitament a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. "Aquest model de debilitat allò públic ella ho associa a la prosperitat econòmica i ho confronta amb Barcelona, i les dades diuen que això és fals", ha refermat l'alcaldessa barcelonina, en unes declaracions recollides per Europa Press.

Les dades de l'Ajuntament de Barcelona, a més, estenen la comparativa a la resta de ciutats de més de mig milió d'habitants de l'Estat, com València, Sevilla, Saragossa i Màlaga. Des del consistori destaquen com, de totes les ciutats, Barcelona és la que acumula unes dades més positives respecte al mateix trimestre de l'any 2019.

Igualment, Colau ha atribuït a l'electoralisme la distància creixent que el seu soci de govern, Jaume Collboni, del PSC, està marcant amb el projecte que s'ha dut a terme a la ciutat l'últim mandat, com és el pla de la Superilla. Ara bé, en aquest context, l'ha desafiat a posicionar-se entre les polítiques s'han abanderat des de l'Ajuntament o les crítiques d'espais empresarials com Foment del Treball. "Em sorprendria que el PSC volgués alinear-se amb aquests lobbies que amb aquestes crítiques de les elits no volen que res canviï a la ciutat", ha reblat.

A banda, l'anècdota del dia ha quedat reflectida en la interacció entre l'alcaldessa i una estudiant, que en l'acte de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha demanat a Colau a què atribuïa el seu canvi de vestimenta cada vegada més formal, des de la seva etapa preinstitucional a l'actual. "Em sap greu, entenc la intenció de la pregunta, però em sap greu que una dona em pregunti sobre la meva manera de vestir i no ho respondré. Sobre com em vesteixo i categoritzar com em vesteixo està fora de lloc, em vesteixo com em dona la gana, bàsicament", ha respost. 
Arxivat a