«Alcarràs» i «As Bestas» lluitaran per triomfar als Premis Goya 2023

El film de Rodrigo Sorogoyen optarà a 17 estatuetes i la pel·lícula de Carla Simon, a 16, amb una forta presència catalana en la 37a edició dels guardons

Imatges d'«Alcarràs» i «As Bestas»
Imatges d'«Alcarràs» i «As Bestas» | ACN
01 de desembre del 2022
Actualitzat el 02 d'abril del 2024 a les 10:33h

L'Acadèmia del Cinema Espanyol ha comunicat la llista de les pel·lícules nominades a la 37a edició dels Premis Goya, que se celebraran l'11 de febrer de 2023 a Sevilla. Dos títols competiran amb força per endur-se el màxim de guardons possible: As Bestas i Alcarràs. La primera pel·lícula, de Rodrigo Sorogoyen i Isabel Peña, ha sumat 17 nominacions. Pel que fa al film de la catalana Carla Simón, opta a 11 premis. Ara bé, en l'acumulat de guardons als que opten, la pel·lícula Modelo 77 passa per sobre de la producció guanyadora de la Berlinale, ja que ha rebut 16 nominacions.

És un any de màxima expectació al cinema espanyol perquè se'l considera un dels més prolífics de tots els temps. Altres, fins i tot, el consideren el millor de la història. Cinco Lobitos (11) i La maternal (3) són les dues pel·lícules que completen el principal aparador de la cerimònia: les que opten al Goya a Millor Pel·lícula. Aquest any es passa de 4 a 5 films nominats en aquesta categoria.

La qualitat del cinema estatal està al seu màxim nivell: fins a 22 films lluitaran per aconseguir algun premi en aquesta edició dels Goya. Hi ha alguna, però, que la seva absència és flagrant: Pacifiction, del català Albert Serra, no ha sumat cap nominació. Aquest any, però, va participar al Festival de Cannes en el seu concurs oficial.
 

La presència catalana serà notòria 

Els intèrprets, productors, directors, guionistes i altres creadors catalans tindran una forta presència als Premis Goya d'enguany. Carla Simón i la seva Alcarràs són la punta de llança de tot un seguit de títols, actors i cineastes que han estat nominats.

Laia Costa (Cinco Lobitos) i Anna Castillo (Girasoles silvestres) opten a Millor Actriu; Ángela Cervantes (La maternal) a Millor Actriu Secundària; Jordi Pujol Dorcet i Albert Bosch (Alcarràs) per Millor Actor Revelació; Zoe Stein (Mantícora) i Anna Otín (Alcarràs) per Millor Actriu Revelació. No només hi ha una gran presència interpretativa. Arnau Vilaró pel guió original d'Alcarràs; Guillem Clua i Oriol Paulo pel guió adaptat de Los renglones torcidos de Dios; entre d'altres. Aquí pots consultar les nominacions completes.  

Arxivat a