Òscar Escuder opta de nou a presidir la Plataforma per la Llengua

El valencià Agustí Cerdà promovia una candidatura alternativa que ha estat invalidada per un defecte de forma

Òscar Escuder, president de Plataforma per la Llengua, en una imatge d'arxiu
Òscar Escuder, president de Plataforma per la Llengua, en una imatge d'arxiu | ACN
06 de març del 2024
Actualitzat a les 17:27h
Òscar Escuder, actual president i que ostenta el càrrec des de fa 22 anys, optarà a la reelecció per continuar liderant l'entitat quatre anys més. L'exdirigent d'Esquerra al País Valencià Agustí Cerdà promovia una candidatura alternativa, però ha estat invalidada per un defecte de forma. Fonts d'aquesta candidatura no descarten emprendre accions legals pel que consideren que és decisió irregular, però la situació, ara com ara, és que només la llista d'Escuder és l'única opció per continuar al capdavant de l'entitat.

Plataforma per la Llengua farà dissabte dia 16 l'Assemblea General Ordinària, a l'Ateneu Barcelonès. Enguany, es porten a votació 13 càrrecs, la meitat dels que formen l'executiva. Entre els llocs que es votaran hi ha el de president, el de tresorer, el de delegat al País Valencià i les Illes Balears, els de quatre coordinadors i cinc vocals. A Cerdà l'acompanyaven el fundador de Parlem, Ernest Pérez-Mas, l'exportaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster; l'actriu Carme Sansa, o l'advocada Isabel Casals.

En aquests anys sota la presidència d'Escuder, amb l'exdirigent de Reagrupament Rut Carandell a la direcció, Plataforma per la Llengua s'ha convertit en una entitat de referència en defensa de la llengua, amb 26.000 socis. Una de les prioritats d'aquests darrers mesos ha estat fer pressió per aconseguir l'oficialitat del català a la Unió Europea, un àmbit en què han liderat la resposta de la societat civil, però també han pressionat el Govern per donar resposta al retrocés de l'ús del català a l'escola o han proposat mesures per garantir els drets lingüístics en l'àmbit de la salut