La vida del controvertit Yukio Mishima, a Cine Club

Redacció osona.com
16 de febrer del 2010

De nom real Kimitake Hiraoka, l'escriptor i dramaturg japonès conegut amb el pseudònim de Yukio Mishima va viure sota l’influx de la seva àvia, una senyora de mal caràcter i amb tendència a la violència que molt probablement van ser la font de la fascinació de Mishima per a la mort. El film que proposa Cine Club Vic per aquest dimarts ens narra la vida de l’escriptor en quatre capítols interpretats per l’actor Ken Ogata.

Tres dels segments tracen paral•lelismes amb les obres fonamentals de l’autor mentre el quart es dedica a l’últim dia de Mishima, quan es va suïcidar davant d’una divisió de l’exèrcit nipó. Amb la seva mort va desaparèixer un dels crítics més lúcids de la societat japonesa de postguerra i un artista superdotat que va marcar un rumb en la història de la literatura japonesa contemporània.

Estrenada el 1986, “Mishima” és l’obra més aclamada del seu director, Paul Schrader. Una pel•lícula de culte que, a més, representava l’arribada d’una nova generació a Hollywood. En les seves imatges hi trobem la passió de Schrader per la cultura japonesa i la seva particular visió sobre el llenguatge cinematogràfic. Tot i ser una de les obres més aclamades del director, en va fer un muntatge més personal que es va estrenar l’any 2009. Aquesta còpia remasteritzada i millorada que us oferim prescindeix de la veu en off de l’original i inclou escenes mai vistes.
 
Notes sobre el director

Director i guionista nascut a Michigan l’any 1946. Va treballar com a crític i va escriure una obra sobre els seus principals referents: Bresson, Ozu i Dreyer. Juntament amb el seu germà van escriure la pel•lícula que el situaria al mapa de Hollywood: “The Yakuza” (Sidney Pollack, 1974). Ha treballat amb Martin Scorsese a “Taxi Driver” (1976) “Toro Salvaje” (1981) i “Al Límite” (1999). La seva reputació com a guionista li va permetre rodar els seus propis films, entre els que destaquen “Blue Collar” (1978), “American Gigolo” (1980), “Mishima” i “Affliction” (1997).
 
Dades d’interès

- La sessió tindrà lloc dimarts 16 de febrer a les 22.00 hores al Cinema Nou.

- Preu de l’entrada general 4 euros.

- Socis gratuït.

Per a més informació www.cineclubvic.com o al telèfon 93 886 20 27

Arxivat a