Artur Mas, a Vic: «No faré marxa enrere»

El candidat de CiU pronuncia el discurs més dur de tota la campanya contra l'ofensiva espanyolista. Assegura que "peti qui peti, el referèndum se celebrarà".

Quico Sallés/Vic
16 de novembre del 2012
Mas, a Vic.
Mas, a Vic. | Adrià Costa
Mas, a Vic. Foto: Adrià Costa

Poques vegades es pot veure el candidat de CiU en un to com el que ha mostrat aquest vespre davant les prop de dues mil persones que omplien el recinte firal del Sucre de Vic. Artur Mas ha plantat cara frontalment a l'ofensiva espanyolista aprofitant les informacions publicades aquest divendres pel diari El Mundo que l'acusaven de fer negocis personals amb el cas Millet.

Interpretant que aquestes acusacions a la seva persona i entorn són atacs al procés català, el candidat sobiranista no s'ha estat per brots, i amb la divisa "ens volen destruir" ha emès un avís seriós, contundent, temperat però decidit: "Jo no faré marxa enrere". Un avís que ja ha estat apuntat pels teloners del candidat: per l'alt representant osonenc de la federació en els primers llocs de la llista, un Ramon Espadaler obertament sobiranista;  per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i per la presidenta de la JNC, la vigatana Marta Pascal.

"Alguns poden pensar que si em destrueixen el problema queda resolt, i s'equivoquen", ha exposat Mas davant el que ha titllat de "difamacions d'un diari espanyol". "Si a mi em destruïssin, no saben que després d'en Mas n'hi haurà molt més -com abans hi ha hagut 128 presidents- que els sortiran, com ara en Rafús o en Vila, com García o l'Hernández que es posaran al davant", ha defensat amb un to furibund, decisiu i concloent.

"No busquen anar per en Mas, els importa un rave i una bleda, sinó el problema que ells veuen és que a Catalunya hi hagi un president, sigui qui sigui i es digui com es digui, que vulgui donar la veu al poble, neguen que siguem un poble que pugui decidir", ha sentenciat i tot seguit ho ha rematat amb la frase que ha portat l'acte al seu moment de més intensitat: "Ells saben que em poden atacar, que m'intentaran destruir, però també saben que sóc un president que no faré marxa enrere".

El candidat de CiU, entrat en la brega, ha insistit que "la batalla del 25N és l'estat propi, o la independència, però sobretot, la principal batalla és exercir el dret a decidir, i s'exercirà pesi a qui pesi i passi el que passi".

Mas, que ha confirmat la presentació d'una querella contra el diari El Mundo, ha lamentat que la resta de partits "fins i tots aquells que es diuen patriotes, donin més crèdit a un mitjà que ataca la immersió i no a la paraula del president".

Vídeo de la intervenció completa d'Artur Mas (Durada: 33 min.)




Vídeo selecció-resum de la intervenció d'Artur Mas (7 min.)




Vídeo de la intervenció de Marta Pascal, de Vic, presidenta de la Joventut Nacionalista de Catalunya (Durada: 7 min.)

Arxivat a