​Mercè Cabanas assumeix la presidència del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona

Gerard Sancho, Núria Roca, Verònica Ruiz i David Solà pilotaran les vicepresidències

La batllessa de Taradell, Mercè Cabanas, i Gerard Sancho, alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà i president del Consell Comarcal d'Osona.
La batllessa de Taradell, Mercè Cabanas, i Gerard Sancho, alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà i president del Consell Comarcal d'Osona. | CCOsona
Osona.com
19 de gener del 2024
Aquest dimecres es constituïa, en sessió extraordinària, el Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona pel mandat 2023-2027. La batllessa de Taradell, Mercè Cabanas assumirà la presidència.

D'altra banda, Gerard Sancho serà el responsable de la vicepresidència primera –també és alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà i president del Consell Comarcal d'Osona-; l'alcaldessa de Sant Martí de Centelles, Núria Roca, la vicepresidència segona; la batllessa de les Masies de Voltregà, Verònica Ruiz, la vicepresidència tercera; i l'alcalde de Sant Quirze de Besora, David Solà, la vicepresidència quarta.
 

Roca, Sancho, Cabanas, Ruiz i Solà durant l'acte de constitució del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona. Foto: CCOsona


Durant l'acte institucional, representants tècnics d'Osona Acció Social van presentar l'informe sobre el Pla Comarcal de prevenció de consum de drogues i ús abusiu de pantalles a Osona pel període 2023-2027 i, seguidament, es va desenvolupar una sessió informativa per exposar diversos temes d'interès per la comarca.

En matèria de seguretat, es va presentar el nou cap de l'Àrea Bàsica Policial d'Osona, Josep Pericas, en substitució de Joan Salamaña, qui ha estat al capdavant de la comissaria de Vic fins al passat octubre.

Durant el transcurs de la sessió, responsables polítics i tècnics del Servei d'Assistència Local del Consell Comarcal d'Osona van fer una exposició informativa del departament i la voluntat de servei pel present mandat.

Durant l'acte, la consellera comarcal de Cicle de Residus i Qualitat de l'aire, Ester Coma, va explicar l'estratègia comarca prevista pel que fa a la qualitat de l'aire. La també regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vic va manifestar que la voluntat política és oferir a la ciutadania "poder respirar aire net".

En aquesta línia, durant el present mandat hi ha sobre la taula diverses accions a impulsar, com tornar a constituir la Taula supramunicipal per la qualitat ambient de la plana de Vic i, en paral·lel, recuperar, revisar i actualitzar el Pla d'Acció per a la millora de la qualitat de l'aire d'Osona.

També es va presentar la Comissió consultiva d'accés motoritzat al medi natural de la comarca de la mà del conseller delegat de l'Agència Local de l'Energia, Protecció Civil i Policia, Albert Marcé. Aquesta idea neix de la massificació que pateixen certes zones del territori i que pretén treballar per evitar l'ús no correcte de la natura.