El projecte per impulsar el talent esportiu de Vic rep el doble de sol·licituds de les que pot acceptar

Talent Esportiu Vic ha rebut 21 peticions per una oferta de 12 places

Redacció
05 de juliol del 2018

Durant la presentació del projecte esportiu de la UVic-UCC Foto: UVic-UCC


Ja s'ha tancat el termini perquè clubs, entitats o esportistes d’elit sense vinculació a cap club professional presentessin les seves sol·licituds per accedir al projecte Talent Esportiu Vic. El programa ha rebut un total de 21 sol·licituds provinents de nou clubs vigatans, unes dades que segons el director del programa i del Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Javier Peña, “ha estat un èxit que ens demostra la necessitat de comptar amb espais d’entrenament guiat i orientat a l’alt rendiment”.

Tal com informa la UVic-UCC, pel que fa a les sol·licituds, 14 corresponen a esportistes femenines i 7 a esportistes masculins. Les edats es comprenen entre els 12 i els 23 anys. Quant al tipus d’esport, la meitat de les sol·licituds defensen esports individuals i l’altra meitat esports col·lectius.

El passat 2 de juliol es va reunir la comissió d’avaluació de sol·licituds formada pel regidor d’esports de Vic, Titi Roca, la tècnica d’esports de l’Ajuntament de Vic, Júlia Almor, i Javier Peña, a més del gerent esportiu de la Federació Catalana de Voleibol (FCVB) i exentrenador de voleibol d’elit, Óscar Mozos, com a convidat extern.

Després de fer les deliberacions corresponents, les sol·licituds acceptades es coneixeran aquest divendres, però no serà fins al mes de setembre que es començarà a aplicar el programa d’entrenament a les instal·lacions de la UVic-UCC.

El projecte, que actualment és a nivell vigatà, busca créixer i consolidar-se a nivell comarcal. Sota el paraigua de la UVic-UCC i l’Ajuntament de Vic, el projecte busca impulsar i reforçar l’activitat de clubs esportius de Vic en l’àmbit de l'entrenament físic a entitats que no poden assumir alguns entrenaments per falta d’espais, material o formadors.

Els seleccionats podran accedir a dues sessions d’entrenament setmanals d’uns 45 minuts de durada a les instal·lacions del Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF), conduïdes i supervisades per un professional de la Universitat, sempre en col·laboració amb un entrenador del club. Es tracta d’una experiència pionera a Catalunya i que ja s’està desenvolupant en altres universitats del món.
Arxivat a