Albert Dalmau, gerent de l'Ajuntament de Barcelona, serà el conseller de Presidència d'Illa

El recentment elegit president de la Generalitat comença a dibuixar el seu executiu; Javier Villamayor, coordinador general de la Diputació de Barcelona, apunta a secretari del Govern

Salvador Illa, dijous durant el ple d'investidura.
Salvador Illa, dijous durant el ple d'investidura. | Hugo Fernández
Redacció
09 d'agost de 2024, 20:15
Actualitzat: 11 d'agost, 10:53h

Comencen a saber-se alguns dels noms que acompanyaran el recentment elegit president de la Generalitat, Salvador Illa, en l'executiu que tot just ara comença a elaborar. Albert Dalmau, gerent de l'Ajuntament de Barcelona, serà el conseller de la Presidència, segons ha avançat La Vanguardia. Amb la mirada posada en iniciar una etapa de renovació i regeneració de l'administració perquè funcioni d'una manera més àgil, el president socialista ha optat per un perfil de gestor per aquest càrrec. 

Durant els últims dos mandats, Dalmau ha estat la mà dreta a l'ombra de l'actual alcalde de la ciutat, Jaume Collboni. Quan l'any 2016 el PSC va entrar al govern d'Ada Colau -en un pacte liderat per Illa- i Collboni va esdevenir segon tinent d'alcalde, Dalmau va passar a ser el cap de gabinet del socialista. En el següent mandat, amb Collboni com a primer tinent d'alcalde, Dalmau es va convertir en gerent d'Economia, Recursos i Promoció Econòmica. 

A banda, el coordinador general de la Diputació de Barcelona, Javier Villamayor, apunta a ocupar el lloc de secretari del Govern, segons ha avançat El Periódico. És home de confiança de la presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret, encarregada de liderar les negociacions del PSC per la investidura de Salvador Illa. 

Tot plegat el dia en què el president electe i el president sortint, Pere Aragonès, s'han reunit per fer un primer traspàs de la feina del Govern. Entre els temes que Aragonès ha compartit hi ha l'escenari macroeconòmic de Catalunya per als anys que venen i l'estat de les finances, l'estat de situació de les relacions Generalitat-Estat, els principals reptes en seguretat i les relacions amb Unió Europea. Dissabte a les 12:00 hores del migdia es farà l'acte de presa de possessió.