Aragonès i Illa oficialitzen el traspàs de poders al Palau de la Generalitat

El líder del PSC prendrà possessió del càrrec aquest dissabte en un acte al Saló de Sant Jordi de Palau

Illa i Aragonès fan el traspàs de carpetes al Palau de la Generalitat
Illa i Aragonès fan el traspàs de carpetes al Palau de la Generalitat | Arnau Carbonell / Govern
Redacció
09 d'agost de 2024, 19:32
Actualitzat: 19:32h

El president de la Generalitat electe, Salvador Illa, i el president sortint, Pere Aragonès, s'han reunit el matí d'aquest divendres a Palau per escenificar un primer traspàs de "les principals carpetes i reptes de país" que Catalunya té sobre la taula. Tot, l'endemà de la investidura d'Illa amb els vots del PSC, ERC i els comuns i com a avantsala de l'acte de la presa de possessió del càrrec que se celebrarà aquest dissabte.

Entre els temes que Aragonès ha compartit amb el 133è president en la trobada, que s'ha produït a les 11:00 hores del matí, hi ha l'escenari macroeconòmic de Catalunya per als anys vinents i l'estat de les finances de la Generalitat, de la situació de les relacions amb el govern espanyol, els principals reptes en l'àmbit de la seguretat i les relacions amb Unió Europea.

En aquest sentit, fonts del Govern asseguren que la voluntat d'Aragonès és "donar continuïtat a la defensa i el prestigi de la institució" i, per això, remarquen que ha volgut fer "un bon traspàs" perquè l'executiu d'Illa pugui treballar per a la ciutadania "des del primer dia i en les millors condicions possibles". Segons les mateixes fonts, Aragonès considera que ha deixat una Catalunya "millor" que la que va trobar el 2021, "amb més eines, recursos, i àmbits de poder i de gestió", així com amb acords polítics "de fons" que, amb la seva implementació, "suposaran un salt endavant en la sobirania del país".

Així, el pròxim pas és la presa de possessió del càrrec en un acte aquest dissabte a les 12:00 hores al Saló de Sant Jordi de Palau. El president del Parlament, Josep Rull, llegirà el reial decret de nomenament i el president sortint, Pere Aragonès, li atorgarà la medalla que oficialitzarà el traspàs. Finalment, Illa clourà l'acte amb un discurs ja com a 133è president de la Generalitat.