Albiach deixarà de ser coordinadora dels comuns

La presidenta del grup al Parlament avança els noms que encapçalaran el partit en el nou període després dels mals resultats i la marxa d'Ada Colau, a més d'admetre que s'ha plantejat marxar de la política

Jéssica Albiach, al Parlament en imatge d'arxiu
Jéssica Albiach, al Parlament en imatge d'arxiu | Hugo Fernández
Redacció
21 d'octubre de 2024, 09:34
Actualitzat: 11:37h

La presidenta dels Comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha anunciat que deixarà el seu càrrec de coordinadora del partit i ha admès que s'ha plantejat marxar de la política. D'aquesta manera, se suma a l'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau, que ja va avançar que no repetirà com a coordinadora.

Actualment, el partit té tres coordinadores generals: Albiach, Colau i Candela López. Segons ha explicat Albiach en una entrevista a RTVE, només López es presentarà per revalidar el càrrec en l'Assemblea Nacional del 16 i 17 de novembre. I l'acompanyarà la regidora de l'Ajuntament de Barcelona Gemma Tarafa. Albiach ha admès que s'ha plantejat deixar la política. "Ha sigut una decisió personal acompanyada d'una reflexió política del partit", ha dit.

El futur dels comuns

Els comuns van engegar a principis d'octubre la renovació del full de ruta per rellançar-se després d'un cicle electoral a la baixa —on han reduït el pes al Parlament i han perdut l'Ajuntament de Barcelona— i el pas al costat d'Ada Colau. El Consell Nacional de Catalunya en Comú va aprovar el passat 5 d'octubre la ponència política, que hauran d'avalar les bases de cara a l'Assemblea Nacional, prevista pel 16 i 17 de novembre. L'objectiu? Que les eleccions municipals del 2027 siguin un nou trampolí per recuperar el momentum dels anys de la seva irrupció.