Àngels Martínez nega haver firmat el manifest de suport a la Crida Nacional

L'exdiputada de Podem confirma que va fer aportacions al document, però no el va subscriure, i considera que aquest és "un espai que enriqueix el sobiranisme"

L'exdiputada de Podem Àngels Martínez.
L'exdiputada de Podem Àngels Martínez. | Adrià Costa
06 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:22h
L'exdiputada de Podem Àngels Martínez no ha firmat cap manifest de suport a la Crida Nacional per la República que impulsen Carles Puigdemont, Quim Torra o Jordi Sànchez. Així ho ha assegurat l'exparlamentària a NacióDigital, malgrat que divendres es va fer públic un document de gent d'esquerres que feien costat a la nova plataforma independentista i en què, a més del seu nom, hi constaven els de l'arqueòleg Eudald Carbonell, Marina Geli, Ferran Mascarell, Lluis Ferrer i Núria Carrera, entre d'altres.

Martínez explica que els impulsors del text la van contactar i ella va fer-hi "puntualitzacions", en la línia de reforçar la presència de la data del 3 d'octubre, però que finalment no va subscriure el manifest. De fet, l'excompany de bancada i també ex de Podem Albano Dante Fachin, ara líder de Som Alternativa, també va ser sondejat per formar dels firmants, però aquest ho va refusar.

Sigui com sigui, malgrat no implicar-s'hi activament, Martínez considera que la Crida Nacional per la República és "un espai que enriqueix el sobiranisme" i, per tant, veu amb bons ulls que s'impulsin iniciatives d'aquest estil. Ara bé, per ara, ella ha declinat implicar-s'hi o donar-hi un suport explícit.

L'exdiputada va protagonitzar alguns dels moments emblemàtics de la legislatura passada i va mostrar-se obertament enfrontada amb la línia que, dins de Catalunya Sí que es Pot, lideraven Lluís Rabell i Joan Coscubiela. Així, Martínez va aixecar-se a retirar les banderes espanyoles que els parlamentaris del PP van deixar als seus escons quan van marxar per no votar la llei del referèndum, així com, mesos abans, ja va trencar la disciplina del grup en votar a favor de la partida als pressupostos que permetia finançar el referèndum que preparava el Govern. "Que el BOE digui missa: el president de la República és Puigdemont", va asseverar també just després que l'Estat apliqués el 155 i cessés el Govern.