Aragonès ubica l'oficina d'expresident en un edifici adjacent al Palau de Pedralbes

El republicà escull un espai de titularitat pública per evitar una despesa extra a la Generalitat; té la intenció de mantenir un "perfil institucional" i de "col·laboració en qüestions de país"

La nova oficina de l'expresident de la Generalitat Pere Aragonès
La nova oficina de l'expresident de la Generalitat Pere Aragonès | Cedida
30 d'agost de 2024, 14:32
Actualitzat: 19:52h

L'expresident de la Generalitat Pere Aragonès posarà en marxa la seva oficina després de les vacances d'estiu, aquest mes de setembre. S'ubicarà en un edifici adjacent al Palau de Pedralbes, exactament el que està ubicat al lateral, al nord-est dels jardins, segons ha avançat El País i han confirmat fonts de l'oficina a Nació. La voluntat del president amb aquesta elecció -avalada, com és procedimental, per l'actual Govern- ha sigut la de poder instal·lar l'oficina a una dependència pública de la Generalitat actualment disponible, per "evitar la despesa de lloguer d'un espai privat", segons indiquen des de l'oficina de l'expresident.

Durant aquest mes d'agost s'estan fent les obres d'adequació de l'espai per habilitar el despatx d'Aragonès i una sala de reunions.Més enllà de l'ubicació, Aragonès ja té designat el seu equip per la nova etapa que tot just comença. L'actual cap de gabinet del president, Helena Ricomà Galofré, serà la directora de l'oficina. També l’acompanyaran el fins ara cap del gabinet de comunicació, Marçal Sarrats Ferrés i la cap de secretaria, Sílvia Sábat Zapater, que formen part del seu equip des de la seva etapa al capdavant de la vicepresidència. "La voluntat del president és mantenir un perfil institucional i de col·laboració en qüestions de país", apunten des del seu entorn.

Els excaps dels executius poden disposar d'espais que són patrimoni de la Generalitat o bé de titularitat privada que costeja el Govern. És una elecció que poden fer ells mateixos. Amb aquest moviment Aragonès segueix les petjades dels últims expresidents de la Generalitat. Quim Torra té la seva oficina a la Casa Solterra de Girona, també propietat de la Generalitat. Carles Puigdemont, arran de l'exili, no disposa d'un espai.

Artur Mas el té situat al Palau Robert, també de titularitat pública. En canvi, el socialista José Montilla és l'únic que el té situat en un espai privat, a l'avinguda Diagonal. Pasqual Maragall va renunciar l'oficina arran de la malaltia d'Alzheimer, i a canvi la Generalitat paga el sou de dues cuidadores i el pis on viuen. Per últim Jordi Pujol, que tenia l'oficina també en un espai privat, en un pis de lloguer al passeig de Gràcia, la va perdre el 2014, quan va confessar tenir diners a l'estranger. Va ser Mas, llavors president, qui li va retirar.