Ayuso es refugia a Tabàrnia en plena investigació per frau fiscal a la seva parella

La presidenta madrilenya assegura que té "la consciència tranquil·la" i que en aquests moments "s'està traslladant a tot Espanya la ruptura que s'ha provocat a Catalunya"

Albert Boadella i Isabel Díaz Ayuso durant l'acte de Tabàrnia.
Albert Boadella i Isabel Díaz Ayuso durant l'acte de Tabàrnia. | Hugo Fernández
12 de març del 2024
Actualitzat a les 15:49h

Aquest dimarts no ha estat un bon dia per a Isabel Díaz Ayuso. Avui s'ha conegut que la Fiscalia ha denunciat Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, per suposat frau a Hisenda i falsedat documental. González Amador i quatre persones més haurien ordit una trama de factures falses que hauria defraudat 350.951 euros en negocis efectuats en plena pandèmia. El mateix dia triat per la plataforma espanyolista Tabàrnia perquè Ayuso apadrinés el lliurament dels Premis Heroi de Tabàrnia, que s'ha fet a l'Hotel Catalònia Plaza de Barcelona. 

El periodista Albert Castillón ha fet una breu entrevista a Ayuso i Albert Boadella. A la pregunta de si un dia faria un pas endavant, ha afirmat això: "No puc ser presidenta de més coses". Tot assenyalant, això sí, que "Feijóo ha de continuar liderant l'oposició". Ayuso no ha defraudat el públic quan ha afirmat que en aquests moments "es normalitza el crim i es criminalitza la vida normal". "Estan traslladant a tot Espanya la ruptura que s'ha provocat a Catalunya, i ara ja és entre homes i dones, rics i pobres, ciutat i camp", ha reblat. Era un dia de foc creuat. I Ayuso es defensa disparant. 

A la pregunta de si els catalans podrien refugiar-se un dia a Madrid, Ayuso ha respost que "no perquè sou igual d'espanyols". La presidenta madrilenya ha assegurat que "Espanya està composta per 17 regions amb les seves particularitats, però hi ha una comunitat que és de tots, que és Madrid". Ha afirmat que "no acaben les mitges tintes en aquesta Espanya però confio en mi i tinc la consciència tranquil·la", proclamant "la llibertat i la vida" com els dos principis que la guien. 

Quan la realitat s'enfosqueix, millor fugir i refugiar-se en la ficció. O en la paròdia. Avui, Ayuso ha entrat a l'hotel com a "presidenta" de l'Assemblea Nacional de Tabàrnia a Madrid, en companyia de l'actor Albert Boadella, autoproclamat president de Tabàrnia a Catalunya. Hi era la cúpula del PP català, amb el seu president, Alejandro Fernández, així com el diputat Daniel Serrano i el regidor Daniel Sirera. 

Boadella ha intervingut per elogiar Ayuso i ha descrit com ha de ser el "bon tabarnès", que segons ell ha de mantenir el bon humor "encara que sabés que Pedro Sánchez governarà dues legislatures més" i ha de tenir a casa seva una imatge de Felip V com a monarca que va ser "el primer a instaurar la igualtat entre els espanyols". Ha conclòs assegurant que a Espanya "delinquir és avui un xollo". Ho deia referint-se a Sánchez i als independentistes, però la frase tenia un sarcasme involuntari davant Ayuso. En un moment determinat, quan li han preguntat si pensava fer alguna obra de teatre sobre Pedro Sánchez, ha afirmat que en va fer una sobre Pujol "perquè era un personatge, Sánchez no és res".

Els "herois" guardonats han estat quatre. El primer ha estat l'exdirigent del PSOE a Euskadi Nicolás Redondo Terreros, qui va ser expulsat del partit per les seves contínues crítiques a Sánchez i els pactes amb l'independentisme. També s'ha reconegut l'"heroisme" de l'empresari i exdiputat de Ciutadans Marcos de Quinto, exdirectiu de Coca-Cola que havia protagonitzat nombroses polèmiques a les xarxes socials (inclosa algunes burles als "ben menjats" que van en els vaixells de l'Open Arms). Els altres guardonats han estat el periodista Sergio Fidalgo i la plataforma de joves espanyolistes S'ha Acabat.


Redondo: "Una gran traïció"

Un dels homenatjats, Nicolás Redondo, ha qualificat aquesta setmana com "una de les més greus dels darrers anys perquè es consumarà una gran traïció a la Constitució", en referència a l'aprovació imminent de la llei d'amnistia. Redondo ha lamentat que l'amnistia la tirin endavant els qui van ser companys seus. Marcos de Quinto ha criticat que la "neoesquerra" es dediqui a "retrocedir en les llibertats, com en no tenir presumpció d'innocència davant Hisenda, educar en castellà o la propietat privada".

Prop de 300 persones s'han congregat entorn Tabàrnia. El periodista Albert Castillón, que oficia de portaveu de Tabàrnia, ha presentat l'acte, on també s'hi han pogut veure l'advocat José María Fuster Fabra ("ministre de Justícia" de Tabàrnia), el periodista Miquel Giménez ("ministre de Cultura" de Tabàrnia) i l'exdirigent de Societat Civil Mariano Gomá. També s'ha pogut veure l'empresari Josep Bou, avui fora de la política, el diputat al Parlament Antonio Gallego, exmembre del PP i de Vox i l'exdirigent de Ciutadans Paco Sierra, avui al PP.   

El periodista Sergio Fidalgo s'ha referit indirectament en la seva intervenció a la investigació per frau fiscal contra la parella d'Ayuso, quan ha dit que "els mateixos polítics que estan indultant als malversadors i fan propaganda des de TV3 llancin ara campanyes de fum" mentre els independentistes poden combatre contra "l'única nació que hi ha aquí, que és Espanya".

Miquel Giménez ha fet una intervenció en l'inici de l'acte en què ha anunciat un seguit d'"amnisties", entre elles a la periodista Pilar Rahola "pel molt que deu patir ara que no surt tant a TV3" o als periodistes del temps a la televisió catalana, "que continuen parlant de Països Catalans". Boadella ha estat anunciat com "l'home més valent d'aquest país" i al crit de "Llibertat, Amnistia i un Referèndum cada dia".   
Arxivat a