Ayuso nega que «cap prova» la vinculi al suposat cas de corrupció a Madrid

Almeida nega taxativament que cap membre del seu consistori fes cap mena d'encàrrec per espiar el germà de la presidenta madrilenya

Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso, en una imatge d'arxiu.
Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso, en una imatge d'arxiu. | ACN
NacióDigital
17 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:28h
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat que no hi ha "cap prova" que "demostri" que ella té res a veure amb cap contracte irregular. Ho ha dit en referència a les informacions que apunten que la direcció del PP va contactar amb una agència d'investigadors privats per investigar el contracte que la Comunitat de Madrid va signar el 2020 per comprar mascaretes i hipotètics pagaments al germà d'Ayuso.

"No hi ha cap contractació irregular per la meva part, no he fet res ni he adjudicat res a ningú del meu entorn", ha afirmat, i "uns i altres, com que no han pogut acabar amb mi, van contra la meva família".
 
La mandatària madrilenya ha fet aquestes manifestacions en resposta a les preguntes a la sessió de control del portaveu del PSOE a la Comunitat de Madrid, Juan Lobato, i de la líder de Més Madrid a l'Assemblea, Mónica García, que li han demanat a la Fiscalia "tota la informació rellevant" sobre el suposat cas de contracte irregular que ha destapat la guerra bruta dins del PP.

El presumpte espionatge al germà de la presidenta madrilenya des d'una empresa de l'ajuntament de la capital ha reobert la guerra interna que mantenen la direcció nacional del PP i l'equip de la dirigent.

El mes de desembre passat van avisar la presidenta madrilenya que una agència de detectius havia rebut l'encàrrec en nom de l'Empresa Municipal de l'Habitatge del Consistori d'investigar el seu germà per intentar acreditar el possible cobrament de comissions a canvi de contractes públics, segons ha publicat El Mundo.

Buscaven un extracte de compte bancari del germà d'Ayuso i la declaració de proveïdors davant de l'Agència Tributària de l'empresa Priviet Sportive SL a què la Comunitat de Madrid havia atorgat en plena pandèmia un contracte d'1,5 milions per a la compra de mascaretes. Volien saber si aquesta companyia n'havia abonat alguna quantitat.

Arran d'això, l'Ajuntament de Madrid que dirigeix ​​José Luis Martínez-Almeida va decidir obrir una investigació interna per a la qual van interrogar durant les darreres setmanes funcionaris. La conclusió aconseguida fins ara és que no es va produir aquest encàrrec. Per la seva banda, El Confidencial ha publicat que han estat alts càrrecs del PP propers a la direcció nacional els que han contactat amb els detectius privats per encarregar aquesta investigació.

Davant d'aquestes informacions, el Partit Popular ha emès un comunicat en què "desmenteix rotundament les informacions publicades en relació amb una suposada investigació sobre els contractes sanitaris adjudicats per la Comunitat de Madrid" i ha avisat que prendrà les mesures judicials oportunes davant aquestes falsedats.

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ha negat taxativament aquest dijous que cap membre de l'Empresa Municipal d'Habitatge del seu consistori fes cap mena d'encàrrec o es reunís amb investigadors privats per obtenir informació sobre el germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Tomás Díaz Ayuso.

Segons Almeida, quan va tenir coneixement d'aquest suposat encàrrec el passat 15 i 16 de desembre va posar en marxa una investigació a fons sobre la qüestió que va concloure que no hi va haver reunió, ni encàrrec ni contracte. Ha explicat que ha parlat personalment amb el treballador de l'Empresa Municipal d'Habitatge, Ángel Carromero –el conductor del cotxe que es va accidentar a cubà causant la mort del dissident Oswaldo Payá- i que aquest ha negat els contactes. Segons ha apuntat, durant la investigació interna també es va parlar amb l'investigador privat que s'hauria reunit amb Carromero, que també va negar l'encàrrec i la reunió.