​BComú activa la consulta interna per decidir si trenca amb el PSC a Barcelona

La pregunta especifica que l'alternativa és governar en solitari, i els socialistes tornen a demanar a Colau que defensi públicament la continuïtat del pacte

Redacció
09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:25h

El tinent d'alcalde Jaume Collboni i l'alcaldessa Ada Colau en una imatge d'arxiu. Foto: ACN.


Més de 9.500 inscrits de Barcelona en Comú voten entre aquest dijous a les 10 hores i dissabte a les 23.59 si Ada Colau ha de trencar el seu pacte de govern amb el PSC a la capital catalana. En concret, la pregunta és: "Atès el suport del PSC/PSOE a l'aplicació de l'article 155, Barcelona En Comú ha de posar fi al pacte de govern amb el PSC a la ciutat per governar en solitari?".

Així, s'especifica que l'alternativa no és cap altre acord amb una altra força política. Fa uns dies que el partit va decidir posposar la decisió i traslladar-la a les bases, i els resultats es coneixeran diumenge a partir de les 13 hores. La consulta es realitza a través d'una plataforma digital, però alguns grups de barri han organitzat punts presencials per donar suport als qui ho necessitin.

La plataforma "Participa" és un registre del qual formen part les bases de Barcelona En Comú, encara que no pertanyin a cap espai de treball. Amb aquesta plataforma es validen decisions importants, es realitzen els processos d'eleccions interns i les consultes sobre temes estratègics o sectorials. Aquest grup d'inscrits pot votar sobre les propostes de forma presencial i digital.

Per la seva banda, el Consell de Federació del PSC Barcelona ha aprovat per unanimitat una resolució en què es demana que l'alcaldessa, Ada Colau, prengui una posició pública clara i defensi el govern d'esquerres de Barcelona, el qual, segons els socialistes, han posat en qüestió els darrers dies els partits independentistes PDECat, ERC i la CUP. La federació formalitza així la petició que ja va fer aquest dilluns el líder del partit a l'Ajuntament i segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni.

El PSC veuria una ruptura com "un error"

Segons els socialistes barcelonins, una eventual ruptura del pacte de govern "seria un error que pagarien els barcelonins/es i significaria dinamitar un dels últims ponts que queden en aquesta espiral de trencament que és el procés independentista". Consideren que afebliria el govern municipal i s'aturaria l'acció de govern; el deixaria en mans de les forces independentistes, pel que s'abandonarien les prioritats socials, i significaria una regressió en les polítiques impulsades pel PSC que s'han dut a terme en aquest govern.

La federació ha subratllat que aquestes polítiques tenen com a objectiu acabar amb les desigualtats, heretades de la crisi econòmica, "i que el govern de l'alcalde Trias no va fer res per mitigar", han criticat. Ha afegit que el PSC fa un balanç positiu de la seva participació en el govern municipal, avalat pel 55% dels ciutadans al darrer balanç municipal, una xifra que no s'assolia des de l'any 2004, segons ha ressaltat.
Arxivat a