Catorze exdirigents de Ciutadans demanen el vot per a Daniel Sirera

El PP engoleix exdiputats i exconsellers de districte del partit taronja, entre ells Carmen de Rivera i Xavier Alegre, el primer senador de la formació

Sirera, envoltat per membres de la seva candidatura i alguns exdirigents de Ciutadans.
Sirera, envoltat per membres de la seva candidatura i alguns exdirigents de Ciutadans. | PP
20 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:22h

El Partit Popular ha fet aquest dissabte una nova passa per engolir l'espai cada cop més esquifit de Ciutadans. Un grup de catorze exdirigents i fundadors del partit taronja han expressat el seu suport al candidat del PP a Barcelona, Daniel Sirera. Ho han fet en un acte a Vil·la Florida, a la Bonanova. El PP vol fer-se com sigui amb el votant de Ciutadans i s'ha llançat a una crida al vot útil del "constitucionalisme".

Daniel Sirera ha afirmat que el PP és ara "la casa gran del constitucionalisme", qualificant d'"històric" l'acte electoral. El candidat ha assegurat que Barcelona "es recuperarà de la dolorosa ferida provocada pel processisme" i que ara toca "derrotar el separatisme i els partits d'esquerra que juguen amb ell per carregar-se Catalunya i Espanya". Sirera ha acabat amb un "Endavant Espanya", proclamant que, amb la unió del constitucionalisme, Barcelona "tornarà a ser la millor ciutat del món". 

Paco Sierra, regidor de Ciutadans en el darrer mandat que fa uns dies va fer pública la seva afiliació al PP, ha fet de mestre de cerimònies de l'acte i, ironitzant amb el lema de Ciutadans, Allibera't!, ha fet una crida a tota la gent de Ciutadans a "alliberar-se" i adherir-se al projecte del PP.  

Carmen de Rivera, una de les primeres diputades de Ciutadans al Parlament, ha fet una crida a la unió del constitucionalisme, reclamant que el constitucionalisme ha d'"estar per decidir" al consistori. Ha fet un elogi de Daniel Sirera i del seu missatge de recuperar "la millor Barcelona, la de l'esperit olímpic". Ha demanat al candidat que sigui "generós" per integrar persones de moltes procedències.


"Em van fotre amb els toros"

Ha intervingut Xavier Alegre, el primer senador de Ciutadans i exmilitant del PSC. Alegre ha explicat que per ell, després de dècades de militància socialista, va ser definitiu la prohibició de les curses de brau. "Ja em van fotre prou amb la llengua i després em van fotre amb els toros", ha dit. Després de defensar els toros, ha fet un elogi a recuperar la "Barcelona cosmopolita".

L'últim dels fundadors de Ciutadans que ha parlat en l'acte ha estat Manuel García Bofill. Poc conegut públicament, García Bofill ha estat una persona rellevant en la història del partit taronja, on va ser president del consell general i va assumir interinament la presidència del partit quan Albert Rivera va renunciar. García Bofill ha assenyalat que dona suport a Sirera per impedir que el constitucionalisme quedi amb una representació molt reduïda i cal ser realistes. "Pot agradar més o menys, però la realitat és que el PP és l'única força constitucionalista que pot estar al consistori".

Els altres exmembres de Ciutadans presents en l'acte eren: Mercè Escofet, exdiputada al Parlament i consellera de districte a Sarrià; el també exdiputat i exsecretari d'organització Jorge Feijoo, conseller de districte a les Corts; l'exconseller a les Corts Alberto Pichel; l'exconsellera a l'Eixample Aurora Sáez; Inmaculada Berdié, cap de gabinet del grup municipal de Ciutadans fins ara; l'excoordinador a la Diputació Javier González Blesa; l'exdiputat Jesús Galiano; l'exconseller de Sarrià Pedro Miret; la consellera de districte de Sarrià Eva Eladi, i el fins ara responsable de logística de Cs, Luis Díaz Vargas. 

L'obsessió del PP aquests dies és escombrar els seus competidors del camp de la dreta constitucionalista i sumar tot el que pugui entre Ciutadans i Vox. Avui, amb el fitxatge d'una part dels fundadors del partit taronja, creu haver donat un pas endavant.  


Ciutadans: "Traïdors, corruptes i cutrefatxes"

Poc després de l'acte del PP, Ciutadans ha fet el seu acte central a Barcelona al parc de Can Xirigoi, a Virrei Amat, on ha congregat una cinquantena de persones, amb Carlos Carrizosa, Anna Grau i l'eurodiputada Eva Lopptcheva. Ciutadans ha acusat el cop de l'acte fet per Sirera una hora abans amb fundadors del aprtit taronja i Carrizosa ha carregat obertament contra elspopulars afirmant que "en lloc de parlar de Barcelona i dels seus problemes, el PP es dedica a presentar com a fitxatges a gent a qui nosaltres ja fa temps que hem descartat".

Carrizosa també ha esmentat un altre competidor, Vox, cosa molt inhabitual en els actes de Ciutadans, titllant-los de força "extremista" i de vot "inútil". També, en al·lusió a Valents, ha reclamat un vot "valent" al seu partit. Aquest cop, Ciutadans ha fet un míting més pensant en el PP i les altres formacions de dreta espanyola que no pas en Ada Colau. 

Anna Grau ha fet un discurs inflamat. "Abans de Ciutadans, no existia el constitucionalisme a Catalunya", ha dit, per atacar durament la classe governant i els polítics en general, als quals ha qualificat de "cutrefatxerio transformista, transfuguistai corrupte, nauseabundament corrupte, ganduls que no han fet mai per Catalunya i per Espanya". Repetint un dels seus hits de campanya, ha assegurat que "Catalunya i Barcelona no seran normals fins a tenir un president i una alcaldessa de Ciutadans".