Ciutadans afirma des de Nou Barris que és l'única alternativa viable al sobiranisme

Rivera i Arrimadas criden a votar "massivament" davant d'unes 2.000 persones en l'acte final de la campanya | El líder de Cs diu que s'ha de "reconstruir el projecte espanyol"

Arrimadas avui en el míting final de Cs.
Arrimadas avui en el míting final de Cs. | ACN
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:47h
Inés Arrimadas ha tancat la seva campanya a Nou Barris, i ho ha fet davant d'unes 2.000 persones presentant-se com l'única força que està en condicions de derrotar les candidatures sobiranistes. La crida a votar dijous i de fer-ho en massa ha estat l'element central del darrer míting d'una campanya que va començar per Ciutadans amb l'alè que va suposar l'enquesta del CIS.

"Omplir de taronja les urnes". Aquest ha estat el reclam d'Inés Arrimadas adreçat a un públic convençut. El vot a Cs és un vot "guanyador", ha dit la candidata, que ha fet un compendi del discurs que ha anat fent al llarg de la campanya. Només Ciutadans està en condicions de triomfar sobre l'eindependentisme. Cal votar "massivament" perquè pot anar d'un grapat de vots. Apel·lant als orígens de molts dels assistents, Arrimadas ha dit: "Vosaltres heu escrit la història de Catalunya amb la vostra suor, ara us toca tornar a fer història".

Arrimadas ha assegurat que el procés ha dividit les famílies i els amics: "Jo no vull que perdeu cap més amic". Quan passi el temps, ha dit, molts veuran l'absurd que va ser confiar en uns dirigents sobiranistes que han fracturat la societat catalana. Per això, el 21-D això s'ha d'acabar. Ha advertit que no es confiï en el PSC, tot assegurant que votar-lo és "jugar a la ruleta russa" perquè "de seguida et fan un tripartit".
 

Unes 2.000 persones han escoltat avui Rivera i Arrimadas a Nou Barris. Foto: @CiutadansCs

 

"A pel milió de vots!"

Albert Rivera ha dit que està convençut que l'elecció serà molt igualada i que creu que Ciutadans frega el milió de vots en aquests moments i és, per tant, l'únic vot útil del constitucionalisme. "Anem-hi, a pel milió de vots!". Ha explicat que ell no ha viscut res més que governs nacionalistes, que han estat possibles perquè els partits "nacionals" van renunciar a plantar-hi cara. Ha acusat els socialistes d'haver pactat amb ERC amb els governs tripartits i haver fet de Carod-Rovira "l'amo de Catalunya".

"Reconstruir el projecte espanyol"

Rivera ha afirmat que vol que Ciutadans "reagrupi els espanyols". Ha dit que cal agrair el suport rebut pels espanyols i ha elogiat i agraït el discurs del rei en defensa de la legalitat. Primer "s'ha d'aturar el procés", ha proclamat, però ha afegit que "cal reconstruir el projecte espanyol". "El futur projecte d'Espanya té el seu origen a Barcelona", ha afirmat Rivera, que ha advocat per reformes necessàries per "tenir un somni de país".

Ha criticat el PP per ignorar el procés durant cinc anys i a Podem per coquetejar amb l'independentisme. Presentant-se com a presidenciable d'Espanya, ha assenyalat que "hem de reformar Catalunya, però també Espanya". "Cal defensar la dignitat dels catalans que volen seguir sent espanyols", ha dit.  

José Manuel Villegas, secretari general del partit, ha acusat els sobiranistes de "donar un cop" i "segrestar la democràcia", titllant el procés de "bogeria", però una "bogeria" que ja s'acaba. Ha presentat Arrimadas com la persona que millor encarna la Catalunya plural, oberta i solidària, enfront la "Catalunya provinciana que ens volen vendre".  

Nou Barris, objectiu estratègic

L'objectiu estratègic de Ciutadans és consolidar l'ascens experimentat en alguns districtes de Barcelona i de l'àrea metropolitana, així com de Tarragona. Això és fonamental per convertir en realitat política les previsions més optimistes de les enquestes. "Nou Barris és una de les nostres places decisives", confessava fa uns dies un membre del partit. Pocs llocs hi ha com Nou Barris que expliquin la puixança del partit de Rivera en el que abans havien estat feus indiscutibles del PSC.

A Nou Barris, Ciutadans es va plantar amb un espectacular 22,70% el 27-S del 2015, superant la coalició Junts pel Sí (amb més del 21%) i deixant enrere un PSC que va obtenir el 18%. En llocs així, és el partit de Miquel Iceta el principal adversari i contra el qual llencen contínuament els seus atacs més explícits. La pugna és forta i dijous s'aclarirà la incògnita de si el globus de Ciutadans està molt inflat o respon a un corrent de fons molt sòlid.