Colau exigeix a Collboni una coalició a Barcelona per aprovar els pressupostos

L'exalcaldessa demana llocs institucionals per als comuns a canvi de donar suport a la llei més important del govern municipal: "No li donarem un xec en blanc"

Colau i Collboni, en imatges d'arxiu
Colau i Collboni, en imatges d'arxiu | ACN
Nació
07 d'agost del 2023
Actualitzat a les 12:46h
La presidenta del Grup Municipal de Barcelona en Comú, Ada Colau, ja ha posat preu a l'aprovació dels pressupostos a Barcelona. En una entrevista a l'agència EFE recollida per diversos mitjans, l'exalcaldessa ha mogut fitxa i ha exigit que els comuns entrin al govern i conformin una coalició amb el PSC a la capital catalana com a condició per donar suport a la llei més important del govern municipal.

Colau ja dona per fet que si no hi ha acord i els comuns es queden sense llocs institucionals, no donarà suport als comptes. “No li oferirem un xec en blancJaume Collboni tot sol no pot governar. Amb 10 regidors és impossible dirigir Barcelona, ni aprovar pressupostos, ni fer res”, ha resumit. L'entrada de la seva formació a l'executiva faria que aquesta arribés fins als 19 regidors, a només dos de la majoria absoluta, encara amb l'expectativa de què faria ERC i si finalment se sumaria a les crides de l'exalcaldessa de conformar un tripartit a la ciutat.

Tot plegat, es concretarà a partir de setembre, després de les vacances d'estiu, quan es començaran a negociar els comptes. Mentrestant, Colau ja ha posat pressió a l'actual batlle assegurant que si, finalment, les converses de Junts i PSOE a escala estatal arriben a bon port i un dels pactes que es tanquen impliquen l'entrada del partit independentista al consistori barceloní, el PSC haurà de triar:  “L’alcalde haurà d’escollir entre el model de ciutat de Junts per Catalunya i Xavier Trias o el d’un pacte d’esquerres”. En aquest sentit, ha volgut remarcar que “aquests acords no cauen del cel, sinó que se’ls ha de guanyar".

Així, la presidenta del Grup Municipal de Barcelona en Comú ha considerat que "no tindria sentit facilitar uns pressupostos a l’alcalde i que després pacti amb Junts. Tenim prou experiència per no caure en aquest error”. En aquest sentit, Colau ha volgut deixar clar que no es quedaran a l'oposició i ajudaran Collboni de franc: “Com a alcalde li toca arremangar-se, convocar-nos, fer ofertes i obrir una negociació per formar un govern de coalició que és perfectament possible”, ha conclòs.
 
Arxivat a