Els comuns ja no situen el Hard Rock com a condició per fer Illa president

Asens assegura que "no es pot anar a les negociacions amb línies vermelles" i creu que el PSC ha de "flexibilitzar" algunes propostes per aconseguir la investidura

Jaume Asens presenta el cartell per a les eleccions europees
Jaume Asens presenta el cartell per a les eleccions europees | ACN
Lluís Girona Boffi
22 de maig del 2024
Actualitzat a les 12:06h

"No es pot anar a les negociacions amb línies vermelles". Aquesta ha estat la resposta de Jaume Asens sobre si el Hard Rock o l'ampliació de l'aeroport del Prat podrien evitar un pacte entre el PSC i els comuns per fer Salvador Illa president de la Generalitat, tal com va passar quan la seva formació va tombar els últims pressupostos del Govern d'ERC, fet que va precipitar la convocatòria electoral.

En una entrevista aquest dimecres a Ser Catalunya, el candidat de Sumar i els comuns a les eleccions europees ha assegurat que els programes "no poden ser taules de Moisès inamovibles" i ha recordat que el govern espanyol ha fet reformes socials que no han sorgit de propostes del PSOE: "Han flexibilitzat posicions per les nostres exigències, i per això hem avançat".

El líder dels comuns també ha avaluat els mals resultats de Sumar als darrers comicis assegurant que cal obrir un "procés de reflexió i autocrítica". Cal recordar que a Catalunya la formació ha passat de vuit a sis diputats, mentre que a Galícia no va aconseguir representació i al País Basc va quedar-se amb un sol representant davant el creixement del BNG i de Bildu respectivament.

En aquest sentit, Asens ha demanat "refer i cosir el que s'ha trencat" amb Podem. Cal recordar que les dues formacions competiran a les eleccions europees, ja que el partit morat situa Irene Montero com a candidata. Sobre un possible enfrontament, el líder dels comuns ha assegurat que Podem és una candidatura "germana" a qui ha allargat la mà per "remar conjuntament".