El Consell de la República farà una auditoria externa davant sospites d'irregularitats

L'entitat presidida per Puigdemont mostra la "plena confiança" en la gestió econòmica encapçalada pel vicepresident Toni Comín i recorda que les autoritats belgues han avalat els comptes

Carles Puigdemont, Toni Comín, Junts
Carles Puigdemont, Toni Comín, Junts
Lluís Girona Boffi
26 de juny del 2024
Actualitzat a les 12:28h

El Consell de la República ha anunciat l'encàrrec d'una auditoria externa dels comptes després de denúncies internes que dibuixaven sospites d'irregularitats. En un comunicat compartit aquest dijous, l'entitat ha defensat la gestió del Toni Comín al capdavant de la gestió econòmica i l'ha ratificat com a vicepresident.

Tot plegat sorgeix d'una documentació transmesa al Consell per part del consell d'administració de CATGlobal, l’associació que dona cobertura legal a l'entitat a Bèlgica. La carta, avançada pel diari El Món, parlava d'"incidències relatives a la comptabilitat, fiscalitat, legalitat i en general a la gestió financera".

Davant això, l'entitat presidida per Carles Puigdemont assegura que els comptes es presenten anualment a les autoritats competents, que les han validat "sense incidències" i d'acord amb la legislació del país. D'aquesta manera, l'òrgan de govern del Consell certifica la "plena confiança" en la gestió financera i en reivindica la transparència.