Reduir a la meitat l'estructura de la Generalitat i «llibertat educativa»: les mesures estrella del PP

Els populars presenten el seu Pla per a Catalunya, amb supressió dels impostos de successions i patrimoni, i carreguen contra el PSC per "traïdor i triler"

La cúpula del PP català, amb Alejandro Fernández, aquest dimecres.
La cúpula del PP català, amb Alejandro Fernández, aquest dimecres. | PP
24 d'abril del 2024
Actualitzat a la 13:25h

 

El PP ha proposat aquest dimecres la reducció a la meitat de l'estructura organitzativa de la Generalitat. Ho ha defensat el candidat, Alejandro Fernández, en la presentació del Pla per a Catalunya, que inclou 50 mesures i de les quals n'ha enunciat 10. La reducció de l'estructura del Govern respondria, segons ell, a una Generalitat "sobredimensionada" que ha perdut eficàcia, i implicaria menys conselleries, direccions generals i organismes autònoms. 

Altres mesures són la supressió de l'impost de successions, que s'ha eliminat en totes les comunitats on el PP ha governat; la llibertat educativa perquè siguin els pares els qui triïn un model educatiu; la substitució del sistema de llicències per declaració responsable, per agilitar els tràmits administratius, i el desallotjament dels okupes en 24 hores. 

Fernández ha proposat també l'expulsió dels estrangers multireincidents,un dels aspectes en què el PP està insistint aquests dies; un xec de formació per a desocupats de més de 40 anys; el cofinançament per adquirir dessaladores fotovoltaiques particulars; escola bressol gratuïta de 0 a 3 anys i l'exempció del 100% de l'impost de transmissions patrimonials per reactivar el mercat i facilitar l'accés dels joves a l'habitatge. 

El candidat ha esmentat la "gestió de l'aigua indigna d'una societat civilitzada" i una "cultura del no a tot" que és un no als Jocs d'Hivern, al Hard Rock i a l'ampliació del Prat. Ha tornat a acusar el procés de no dur a la independència, sinó a la decadència

El candidat ha comparegut amb l'eurodiputada Dolors Montserrat, cap de campanya, a l'Espai Mestral del Port Olímpic. Amb un discurs més bel·ligerant, ha sortit en tromba aquest dimecres contra un PSC al qual ha definit com a "traïdor i triler" perquè "lliurarà els seus vots als independentistes si li diu Pedro Sánchez". 

L'eurodiputada ha apel·lat a "no deixar-se enganyar per la suposada moderació de Salvador Illa: "El veritable candidat de Sánchez és Puigdemont", assegurant que els socialistes són "traïdors per conveniència". Montserrat ha parlat d'una "Catalunya de primera", que vol dir "una Catalunya segura, sense okupes a les nostres cases ni delinqüents als carrers".