Totes les propostes del PP en habitatge: 50.000 pisos públics i avals per a les hipoteques dels joves

Alejandro Fernández qualifica de "fracàs absolut" el llegat d'Ada Colau en política de lloguers i assegura que no volen "menjar el coco als joves amb utopies que mai arriben"

Alejandro Fernández, aquest divendres.
Alejandro Fernández, aquest divendres. | ACN
26 d'abril del 2024
Actualitzat a les 20:28h

 

L'única independència que vol el PP és la dels joves respecte al sobiranisme i les esquerres. Ho ha dit aquest divendres Alejandro Fernández en un acte sobre habitatge celebrat al centre cívic de Vil·la Florida, a la Bonanova. "Nosaltres no volem menjar el coco als joves amb disquisicions ideològiques i utopies que mai arriben, sinó que tinguin feina i habitatge perquè això els fa independents", ha assenyalat el candidat. "Això al nacionalisme i a l'esquerra els fa molta por", ha dit Alejandro Fernández. 

Alejandro Fernández ha afirmat que a Catalunya hi ha prou sòl per construir 50.000 habitatges públics, però que cal deixar de posar traves a constructors i promotors, que és el que s'ha fet els darrers anys, segons el candidat conservador. Fernández ha ironitzat sobre l'etapa de govern d'Ada Colau, de qui ha dit que va ser una mena de "Robin Hood femení" però va suposar "un fracàs absolut en l'abaratiment del lloguer i les traves a l'expansió d'habitatge, amb un autoboicot a la promoció d'habitatge". Ha proposat exempcions fiscals per als propietaris que habilitin pisos per a lloguers per a joves i que el Govern avali el 15% de la hipoteca inicial.

El candidat ha presentat Paloma Martín, responsable d'Habitatge de la direcció del PP, com una "persona competent perquè nosaltres no posem en els càrrecs el primer saltimbanqui que arriba".

Paloma Martín ha assenyalat que l'edat d'emancipació dels joves a Espanya és superior als 30 anys, quan la mitjana de la UE és de 26 anys. Ha al·ludit a la necessitat de molts joves d'haver d'anar a viure a un pis compartit. Ha dibuixat un panorama molt negatiu del panorama: "A Catalunya s'han deixat de construir habitatges, la política de control de preus s'ha demostrat ineficaç i es dona una situació d'okupacions il·legals descontrolada", ha afirmat. 

Martín ha subratllat que el PP "defensa la propietat privada" i  que des que Pedro Sánchez és president, "les okupacions il·legals han augmentat un 40%". Ha explicat, en la línia del que havia dit abans Fernández, que a les comunitats on governa el PP s'han engegat mesures per facilitar l'accés a la hipoteca a través d'un aval del govern, com també un mecanisme per avalar la fiança. 

Ha presentat l'acte Daniel Sirera, cap del grup municipal de Barcelona, qui s'ha referit a la "Barcelona buidada" i als 130.000 joves que l'any passat van haver de marxar de la ciutat pel preu de l'habitatge. Ha explicat que el PP ha aconseguit que s'aprovés a l'Ajuntament una oficina municipal dedicada a combatre l'okupació il·legal. Aquesta era una de les propostes del PP a les municipals passadesi Sirera ha tret pit d'haver-ho assolit "malgrat ser a l'oposició".