Els dirigents de Junts s'aboquen en el condol als Pujol per la mort de Ferrusola

Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull o Laura Borràs, entre d'altres, envien el seu condol i suport a l'expresident Jordi Pujol per la seva pèrdua

Artur Mas i Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu.
Artur Mas i Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu.
09 de juliol del 2024
Actualitzat a les 10:44h

La mort de Marta Ferrusola, esposa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha sacsejat la política catalana. Especialment a Junts. Els principals dirigents de la formació s'aboquen des d'última hora de la nit d'aquest passat dilluns en les seves mostres de condol, especialment dirigides a Pujol. Carles Puigdemont, en un sentit missatge al seu compte d'X, ha destacat la figura de Ferrusola "qui va ser al costat del president en totes les circumstàncies, no sempre fàcils". Jordi Turull, secretari general de Junts, també va ser un dels primers en reaccionar per la mort de qui va ser "la primera dama" de Catalunya.

El president del Parlament, Josep Rull, va mostrar ahir a la nit la seva consternació per la mort de Ferrusola i ha enviat el seu condol a Pujol, els seus fills i a tota la seva família. També Laura Borràs, expresidenta de la cambra catalana i presidenta de Junts, també ha lamentat la pèrdua i ha enviat condols a la família. Una de les figures més destacades de la història de la família Pujol és el també expresident Artur Mas, un dels darrers en fer declaracions sobre la pèrdua de "la primera dama".

En paraules a Catalunya Ràdio, Mas ha dit que era una persona "tremendament activa a favor de la causa del partit", amb una "personalitat molt gran" i un caràcter "molt fort" que utilitzava un "llenguatge directe i popular". En aquest sentit, ha dit que no veu just que se la recordi per quatre frases "més o menys estereotipades". 

En una altra entrevista a Ser Catalunya, l'expresident de la Generalitat ha definit Ferrusola com una persona "molt potent, intensa i que no ha deixat indiferent a ningú, ni els que l'han estimat ni els que l'han combatut". "Coses que algú altre hauria mesurat amb més precisió, ella era directa. Això no vol dir que fos una persona esbiaixada, estava dins d'un partit que mentre va existir va guanyar totes les eleccions a Catalunya", ha defensat.

La dona de l'expresident ha patit una llarga malaltia degenerativa que es va veure agreujada en l'època del confinament per la Covid i que l'ha mantingut apartada en contrast amb la recuperació de la presència pública del seu espòs.

Xavier Trias, líder de Junts a Barcelona, va ser el primer a mostrar el seu condol per la mort de Ferrusola. Ho ha fet en una piulada en què l'ha recordat com el "pilar fonamental" de la família, una dona de "forta personalitat" així com una "destacada activista en el catalanisme".