Pujol i Mas consumen l'acostament a Junts

Els dos expresidents comparteixen sopar al Maresme amb Turull, Rull i afiliats de la comarca, i obren la porta a fer-se militants de la formació de Carles Puigdemont, a qui ja van fer costat en la campanya del 12-M

Artur Mas i Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu.
Artur Mas i Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
05 de juliol del 2024
Actualitzat a les 16:42h

El municipi maresmenc de Santa Susanna va acollir aquest dijous un sopar amb un centenar de militants de Junts i dos convidats molt especials: Jordi Pujol i Artur Mas. L'àpat, avançat per diversos mitjans, va servir perquè els dos expresidents consumessin l'acostament al partit. "Va ser un sopar d'essència i ADN convergent", remarca un dels seus impulsors, consultat per Nació. La proximitat amb la formació de Carles Puigdemont per part de Pujol i Mas es va fer evident cap al final de l'àpat, quan Jordi Turull els va convidar de manera distesa a fer-se militants i van recollir el guant, com ha publicat l'Ara. Fonts pròximes al fundador de CDC, però, neguen que tingui voluntat de fer el pas definitiu.

Totes les fonts consultades, presents i coneixedores de com va discórrer el sopar, emmarquen la voluntat expressada de fer-se militants en un "ambient distès". Entre els assistents a la trobada hi havia exconsellers com Victòria Alsina -ara regidora a Barcelona-, Lourdes Ciuró o Violant Cervera, aquestes dues últimes especialment properes a Turull. El sopar el va presidir Carles Bosch, líder de Junts al Maresme i molt proper a Miquel Buch, exconseller d'Interior i primer amnistiat del procés. Meritxell Budó, presidenta de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), i Francesc Homs, exconseller de la Presidència amb Mas, també es van acostar al restaurant de Santa Susanna que va acollir la trobada.

L'acostament de Mas i Pujol cap a Junts ha estat progressiu. Tots dos van veure amb mals ulls la trencadissa entre el PDECat i el partit de Puigdemont, perquè van remar -amb més o menys implicació personal- perquè no es consumés la ruptura. En aquesta última campanya, però, tots dos van demanar el vot per a Junts. Pujol ho va fer des d'un acte a Martorell i, en l'últim dia de campanya, va publicar un vídeo en què feia costat a Puigdemont. En el cas de Mas, també va enregistrar el mateix dia un vídeo per fer costat al seu successor a la Generalitat. En les intervencions d'ahir van elogiar el partit i el van animar a continuar "construint". Els ponts de l'espai convergent es van refent poc a poc.