El Celler de Can Roca recupera el títol com a millor restaurant del món

La gala de la revista 'Restaurant' escollia els 50 millors establiments del planeta

Publicat el 01 de juny de 2015 a les 20:32

Els tres germans Roca, Joan, Josep i Jordi, a la gala dels 50 millors restaurants del món. Foto: ACN


El Celler de Can Roca ha trencat tots els pronòstics i ha tornat a la primera posició del llistat dels millors restaurants del món de la revista 'Restaurant' que va aconseguir fa dos anys. La llista s'ha fet pública aquesta nit a Londres.

Els rumors feien sonar com a guanyador del rànquing el restaurant novaiorquès Eleven Madison Park, però finalment els germans Roca han estat els grans triomfadors de la nit. El pòdium el completen el restaurant italià Osteria Francescana, que queda segon, i el danès Noma, que l'any passat va aconseguir la primera posició. L'Eleven Madison Park ha quedat finalment cinquè, just per darrere del restaurant peruà Central.

El Celler de Can Roca fa ja una dècada que va entrar per primera vegada en aquesta llista i és el segon establiment gironí -després de El Bulli de Ferran Adrià- que va aconseguir coronar el rànquing. La gala va incorporar l'any passat un nou guardó: millor xef pastisser de l'any. El primer en endur-se aquest reconeixement va ser el responsable de la part dolça del Celler, Jordi Roca.

El Tickets entra a la llista

El restaurant Tickets de Barcelona, que gestionen els germans Albert i Ferran Adrià i Juan Carlos, Borja i Pedro Iglesias, ha entrat per primera vegada a la llista dels 50 millors espais de restauració del món segons el rànquing que elabora cada any la revista anglesa 'Restaurant'. La iniciativa d'Albert Adrià ha entrat al lloc número 42 de la llista, i empata amb el local Boragó de Xile, que també hi apareix per primer cop. 'Restaurant' fa pública la llista referent al 2015 aquest dilluns a la nit. La incògnita es troba en saber quin local ocuparà la primera plaça i si aquesta serà la que copi El Celler de Can Roca, dels germans Roca, tal i com va passar el 2013.

Albert Adrià, millor pastisser del món

La gala organitzada per la revista 'Restaurant' i celebrada a Londres també ha premiat Albert Adrià com a millor xef pastisser del món. El germà de Ferran Adrià pren d'aquesta manera el relleu a Jordi Roca, que va aconseguir el títol l'any passat en la primera edició en què s'atorgava.

D'aquesta manera Adrià ha estat doblement reconegut aquest dilluns a la nit en la cerimònia que es fa a Londres, ja que el restaurant que gestiona juntament al seu germà i als germans Iglesias, el Tickets, ha entrat per primera vegada a la llista dels 50 millors del món. En concret ha entrat a la posició 42, empatant amb el restaurant xilè Boragó que també hi apareix per primer cop.
 

Llista dels 50 millors restaurants del món 2015