El PDECat es reivindica com a «espai polític guanyador» i exigeix la tornada de Puigdemont

La coordinadora general del partit, Marta Pascal, assegura que la formació tornarà a fer servir la marca de Junts per Catalunya "en altres circumstàncies" perquè s'ha convertit en una bona eina

Reunió de la direcció executiva del PDECat
Reunió de la direcció executiva del PDECat | PDECat
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 14:32h
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha assegurat aquest dilluns que el partit farà servir la marca Junts per Catalunya "en altres circumstàncies" perquè s'ha revelat com una "bona eina". "Som un espai polític guanyador. La nostra aposta per fer que la unitat i la transversalitat ha estat premiada", ha ressaltat, al mateix temps que demanava el retorn de Carles Puigdemont com a president.

La coordinadora general del PDECat ha insistit que l'increment de la participació no ha suposat un hàndicap per a l'independentisme, de manera que el seu triomf encara té més mèrit. "La majoria silenciosa ja no la poden fer servir a discreció. Ara tenim l'obligació de fer créixer el sobiranisme", ha indicat Pascal, que veu "avalada" la "generositat" del PDECat a l'hora de fer Junts per Catalunya.

Pascal ha agraït l'esforç de Puigdemont a l'hora de fer campanya, i ha volgut tenir un record per als presos polítics -Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart- i als exiliats -el president, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín-. "Seguiran tenint el recolzament del nostre partit per ajudar-los en tot el que faci falta", ha apuntat la dirigent nacionalista.

Missatge a Rajoy

"Li convé fer política i parlar", ha ressaltat Pascal en referència al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui Puigdemont ha demanat ja una reunió "sense condicions" en qualsevol país de la Unió Europea. Sobre el retorn del president, ha insistit, ha de ser ell mateix qui es pronunciï.

"La situació a Espanya és complicada. És ell qui ha de prendre la pauta", ha apuntat Pascal, que ha donat "suport" a la línia que el president manifesti.

Reunió de la direcció

Aquest dilluns s'ha celebrat la reunió ampliada de la direcció dels nacionalistes amb la presidenta del consell nacional, Mercè Conesa, i els portaveus de grup parlamentari al Congrés dels Diputats i al Senat. A la cita hi han assistit també el president del partit, Artur Mas, i la seva vicepresidenta, Neus Munté.

"El PDECat ha contribuït de manera decisiva en la victòria", ha assenyalat la coordinadora general, que ha destacat la "feina" i la "contribució" des del punt de vista polític que han rebut una "recompensa" a les urnes aquest 21 de desembre.