El PP no es mou del carrer: concentracions a «totes les places d'Espanya» el 12 de novembre

Feijóo acusa Sánchez i els independentistes de dur Espanya al "precipici" i assegura: "No som una nació asimètrica"

Feijóo aquest dilluns a la junta directiva del PP.
Feijóo aquest dilluns a la junta directiva del PP. | Europa Press
06 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:41h
Mentre s'està en el compte enrere per al pacte entre Carles Puigdemont i el PSOE, que es preveu imminent, la dreta espanyola continua la seva croada contra la Llei d'amnistia i no es mou del carrer. Aquest dilluns, en una intervenció davant la junta directiva nacional del seu partit, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat concentracions a totes les "places de les capitals de província d'Espanya" per al 12 de novembre, diumenge vinent. Feijóo ha afirmat que "no els aturaran", ha acusat Sánchez i els independentistes de cometre "el major atac a l'estat de dret" i ha anunciat el "no rotund a la investidura de Pedro Sánchez i un rotund sí a la igualtat i la dignitat de tots els espanyols". Feijóo ha afirmat que "fer que els qui van incomplir la llei surtin dels tribunals impunes i els jutges que van fer complir la llei puguin ser imputats és acostar-se al precipici". 

Núñez Feijóo també ha anunciat que el PP s'afegeix a la concentració convocada per entitats de la societat civil per al 18 de novembre. "Ningú discuteix que Espanya és una democràcia -ha dit-, però una democràcia sense estat de dret és una democràcia buida". Per això ha anunciat Ha assenyalat que Espanya "ha de continuar sent un estat de dret" i que "cal defensar els compatriotes catalans" davant l'intent de "buidatge de l'Estat a Catalunya". "No s'ha de confondre l'independentisme amb Catalunya", ha afirmat Feijóo enmig de forts aplaudiments dels membres del màxim organisme del PP. 

Feijóo ha deixat clar que no cediran en l'actual estratègia, afirmant que Espanya "és una nació de ciutadans lliures i iguals i que no ha de demanar perdó", afirmant: "No som una nació asimètrica". Ha dit que volen "que es voti el que no es va votar el 23-J perquè els espanyols diguin si estan d'acord amb el que s'està pactant a la seva esquena". Feijóo ha donat per fet que "no hi haurà eleccions" i ha clamat que l'independentisme volen la impunitat finançada pels impostos de tots els ciutadans. "Sánchez s'ha humiliat i pretén humiliar el seu partit i les institucions de l'Estat", ha dit el líder del PP.  

La declaració s'inscriu dins l'estratègia de confrontació màxima engegada des de Génova -amb el patronatge de l'expresident José María Aznar- contra la Llei d'amnistia, de la qual encara se'n desconeix el text. Fa uns dies, des d'un acte de la FAES, Aznar feia una crida a la mobilització total contra l'amnistia i contra un Pedro Sánchez convertit en "un perill per a la democràcia". Aquest diumenge, a València, Feijóo va protagonitzar un altre acte contra l'amnistia en què es van escoltar crits de "Sánchez a la presó"

Una estratègia que té en el front judicial un dels seus braços executors. Vuit vocals alineats amb el sector conservador del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que fa cinc anys que està pendent de renovació, han promogut un pronunciament per condicionar els tribunals amb l'argument que amb l'amnistia s'"aboleix" l'estat de dret. Per aquest dilluns al vespre està prevista la sessió extraordinària del CGPJ per estudiar la moció de rebuig dels consellers conservadors.