El PP obre un expedient a Ayuso

El secretari general, Teodoro García Egea, considera "quasi delictives" les declaracions de la presidenta madrilenya i nega que el partit hagi contractat detectius per investigar-la

Isabel Díaz Ayuso, al costat de Teodoro García Egea.
Isabel Díaz Ayuso, al costat de Teodoro García Egea. | PP
17 de febrer del 2022
Actualitzat a les 18:18h
Després que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, declarés públicament la guerra contra la direcció del seu partit i Pablo Casado, Génova ha contestat. El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha comparegut per anunciar que el partit obrirà expedient informatiu a Ayuso, de qui ha dit que aquest dijous ha dit coses "quasi delictives". Ha expressat que l'expedient "no prejutja res, només reuneix informació". 

García Egea ha dit que, com a secretari general, la seva obligació és preservar la integritat de tots els responsables de l'organització. Ha explicat que el setembre passat el PP va rebre informacions sobre un contracte de la Comunitat de Madrid que beneficiava l'entorn d'Ayuso. Pablo Casado va convocar la presidenta per esbrinar la "veritat"

Aquest dijous la crisi interna que viu el PP ja s'ha cobrat la seva primera víctima: Ángel Carromero, cap de Coordinació de l'alcaldia de Madrid i home de confiança de l'alcalde, José Luis Martínez-Almeida. Carromero havia estat assenyalat per El Confidencial com un dels implicats en el suposat cas d'espionatge a la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso.    

En la seva intervenció davant els mitjans, Egea ha informat que el partit va iniciar el tràmit d'investigació interna i es va emplaçar Ayuso per donar aclariments, que no ha fet, segons el secretari general. Ha desmentit "de forma rotunda" que el partit hagi contactat amb cap agència de detectius. El número dos de Casado ha assegurat que l'entorn d'Ayuso ha comès "atacs injustos i calúmnies", referint-se a lespressions per avançar el congrés del PP de Madrid: "Aquesta i no altra és la vertadera raó". "Tenir un bon resultat electoral no eximeix de rectitud i lleialtat".

El secretari general ha afirmat que les declaracions d'Ayuso ha pronunciat afirmacions "quasi delictives" i que els serveis jurídics del partit estan estudiant el cas. Ha anunciat que el PP ha obert un expedient informatiu sobre el cas. Al final, ha dit que en una cosa coincideix amb Ayuso: "La família és el més important que tenim". 

L'origen de la crisi és un contracte d'1,5 milions d'euros per subministrar mascaretes a la Comunitat de Madrid, adjudicat pel tràmit d'urgència durant la pandèmia a l'empresa Priviet Sportive. Tomás Díaz Ayuso, germà de la presidenta madrilenya, hauria fet d'intermediari. Ayuso no nega aquesta operació, gràcies a la qual el seu germà hauria ingressat una comissió de 286.000 euros. Per Génova, el contracte era "irregular".

Poc abans, Ayuso havia expressat la seva ira envers la cúpula del PP, a la qual ha acusat d'actuar contra ella de manera "cruel i injusta" amb l'única voluntat de "destruir-la". La líder madrilenya ha demanat que es depurin responsabilitats dins del partit pel suposat cas d'espionatge contra ella i ha posat en valor l'èxit electoral que va obtenir l'any passat.