El PP reacciona als papers secrets de l'Operació Catalunya: «És una cortina de fum per justificar l'amnistia»

El portaveu del partit al Congrés, Miguel Tellado, considera que el PSOE està fent seu el discurs de l'independentisme i assegura que "el veritablement important" és que la democràcia espanyola està "amenaçada"

Tellado, en una imatge d'arxiu
Tellado, en una imatge d'arxiu | Europa Press
18 de gener del 2024
Actualitzat a les 11:06h
El PP ha trencat el seu silenci sobre els nous papers secrets que han transcendit aquesta setmana als mitjans de comunicació sobre l'Operació Catalunya. Ho ha fet el portaveu popular al Congrés dels Diputats, Miguel Tellado, en una entrevista a la COPE aquest dijous al matí en què ha assegurat que les filtracions responen a l'interès del president espanyol, Pedro Sánchez, d'aixecar una "cortina de fum" per "justificar" l'amnistia. 

Entre d'altres, les últimes informacions han posat de manifest que l'exlíder de l'executiu estatal, Mariano Rajoy, estava al corrent d'aquest entramat de les clavegueres de l'Estat i que va ser ell qui, juntament amb l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va ordenar posar-lo en marxa el 2012. Fins ara, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, es negava a parlar-ne en públic, però finalment el seu portaveu a la cambra baixa ha carregat amb tota l'artilleria, atacant, també, la premsa que ha publicat la documentació secreta. 

Tellado ha dit que no vol "caure en les trampes del PSOE" i ha rebutjat valorar les notícies publicades per La Vanguardia i eldiario.es. Això sí, el popular ha assenyalat que "treure el tema de l'Operació Catalunya en aquest moment no pot ser més que una cortina de fum per justificar el que el PSOE està fent ara". A parer seu, "Sánchez viu de cortina de fum en cortina de fum, vol tapar el rotllo d'avui amb el rotllo de demà. I d'aquesta manera va empenyent la pilota".

El portaveu de la formació de Feijóo al Congrés també ha titllat de "lamentable" que el PSOE hagi fet seu el discurs dels independentistes i que tants actors hagin caigut en les seves "trampes". Tellado ha considerat que l'entramat polític de Sánchez, que consisteix a fer les esmentades cortines de fum, porten a parlar d'un tema i no del que és "veritablement important", que és, segons el punt de vista dels populars, que la democràcia espanyola està "amenaçada" en aquests moments i "l'amenaça dorm a la Moncloa".