ERC anuncia una nova etapa a l'oposició

Aragonès reconeix uns "molt mal resultats" i lamenta que l'obra del Govern republicà i l'aposta per la negociació a Madrid no hagin estat "prou valorades"

El president de la Generalitat i candidat d'ERC, Pere Aragonès, aquest diumenge a l'Estació del Nord.
El president de la Generalitat i candidat d'ERC, Pere Aragonès, aquest diumenge a l'Estació del Nord. | Ricard Novella
12 de maig del 2024
Actualitzat a les 23:33h

La patacada d'ERC aquest 12-M, passant de 33 a 20 diputats, condueix el partit a obrir una nova etapa. Després de la victòria fulminant del PSC i la segona posició de Junts, els republicans no contemplen formar part del Govern que es pugui derivar de les urnes. "Des d'ERC assumirem la voluntat de la ciutadania i treballarem per continuar amb el nostre projecte, i ho farem a l'oposició", ha declarat el candidat dels republicans i president de la Generalitat, Pere Aragonès.

En una breu intervenció des de l'Estació del Nord de Barcelona, a les 22:45 del vespre, aplaudit per la militància i al costat del president del partit, Oriol Junqueras, ha reconegut que aquests han estat uns "molt mal resultats" que confirmen la davallada que va començar a patir ERC en les municipals i espanyoles de l'any passat, i que no han aconseguit "revertir". "L'obra del Govern republicà i l'aposta per la negociació no ha estat prou valorada per la ciutadania, o bé la ciutadania considera que ara li toca a algú altre liderar una nova etapa", ha reblat.

"El PSC i Junts han guanyat. La polarització ha guanyat i ha marcat els resultats. Correspondrà a l'oposició del govern republicà, PSC i Junts, gestionar una nova etapa", ha reblat Aragonès. D'aquesta manera, s'ha desmarcat d'una possible entesa per impulsar un tripartit amb el PSC i els comuns que porti Salvador Illa a la presidència de la Generalitat.

El rebuig a entrar a Govern és el missatge que avui han donat els republicans. Ara bé, és evident que després dels mals resultats s'obrirà un debat intern del paper que han de dur a terme a partir d'ara. De moment aquest dilluns serà Junqueras el que comparegui davant la premsa després de la reunió de l'executiva del partit per fer noves valoracions.