ERC i Junts denuncien que locals «buits» comprats per Barcelona tenen negocis actius

L'Ajuntament de la capital catalana recorda que el propietari pot retirar l’oferta de venda si els locals “no compleixen els requisits”

Collboni, Maragall, Colau i Artadi, en una imatge d'arxiu
Collboni, Maragall, Colau i Artadi, en una imatge d'arxiu | ACN
L.G.
05 d'abril del 2022
Actualitzat a les 22:09h
Els grups municipals d'ERC i Junts han denunciat aquest dimarts que els locals “buits” comprats per l’Ajuntament de Barcelona al districte de les Corts tenen negocis actius. Els immobles són tots del mateix propietari, que ara ha donat un termini de dos mesos als llogaters per abandonar-los. Ernest Maragall ha alertat que l’oferta es va fer per 3,2 milions d’euros i ha qualificat la gestió “d’escàndol”, mentre que Elsa Artadi ha criticat la "zero transparència" de la Barcelona "a l'inrevés" d'Ada Colau i Jaume Collboni.

D’altra banda, fonts del consistori han admès a l’ACN que “els locals amb contracte de lloguer vigent” quedarien descartats i que el propietari pot decidir retirar l'oferta si els espais en qüestió “no compleixen els requisits de disponibilitat”. La mesura de la compra de locals comercials en planta baixa va ser una proposta d’ERC inclosa als pressupostos de l’any 2021. La idea era dinamitzar zones comercials de la ciutat i afavorir el comerç de proximitat. Al districte de les Corts, el govern municipal va anunciar la compra de 16 locals. Actualment, segons ha explicat la formació, tres d’ells tenen el contracte en vigor i onze estan amb un contracte prorrogat vigent.
 
Arxivat a