Eulàlia Reguant deixa l'acta de diputada al Parlament

La dirigent de la CUP fa un pas al costat després de vuit anys a la primera línia política

Eulàlia Reguant, al Parlament
Eulàlia Reguant, al Parlament | Frederic Esteve
17 de setembre del 2023
Actualitzat a les 16:48h
Eulàlia Reguant ha anunciat aquest diumenge al migdia que deixa l'acta de diputada al Parlament. La dirigent de la CUP s'aparta del focus després de vuit anys a la primera línia política, tant a la cambra catalana com a l'Ajuntament de Barcelona. Reguant, una de les veus fortes de la CUP els darrers temps, ho ha anunciat a l'acte de clausura de l'Escola d'Estiu dels cupaires, a la Nau Bostik, i també ho ha fet públic a les xarxes amb un comunicat. La decisió serà afectiva a partir de la setmana que ve i arriba a les portes del procés de refundació que la CUP va anunciar poc després de les eleccions espanyoles.
Reguant és una de les dirigents amb ascendència dins dels anticapitalistes. Va entrar al Parlament la legislatura de 2015. A partir de l'estiu de 2017, va compaginar el càrrec amb el de regidora a l'Ajuntament de Barcelona, i a l'octubre va renunciar com a diputada per centrar-se en la feina al consistori. La CUP va quedar fora de l'Ajuntament a les municipals de 2019 i, després de dos anys al secretariat nacional, va tornar a sortir elegida com a diputada a les passades eleccions de 2021. Ara, anuncia que deixa l'acta quan encara falta més d'un any per acabar la legislatura.

La dirigent cupaire, nascuda a Barcelona el 1979, era de les últimes membres de la CUP que també hi va ser durant els anys àlgids del procés. Al grup parlamentari, hi quedarà Carles Riera com a únic representant de la fornada que també va entrar a la cambra la legislatura de l'1-O. La resta de diputats són cares noves que la CUP ha anat incorporant, amb Xavier Pellicer, Laia Estrada o Basha Changue, candidata a Barcelona a les passades municipals, com a noms destacats.