L'exconsellera de Justícia i Interior de la Generalitat i al capdavant del càrrec durant el dia de la dana, Salomé Pradas, ha denunciat ser "cap de turc" en la causa que investiga la gestió del tràgic temporal. Pradas ha presentat un recurs al jutjat de Catarroja en què demana arxivar el cas i reclama que els aclariments dels fets surtin de la via penal i s'analitzin en un tribunal administratiu.
La defensa de Pradas expressa, amb "total respecte cap a les víctimes", que les inundacions parteixen d'un fet "indiscutible" que és una catàstrofe natural d'una "magnitud impressionant" i que es va desencadenar amb una "rapidesa imparable". Així doncs, considera que "ningú ha atemptat contra la vida" de les víctimes i que la tragèdia era "d'impossible previsió o evitació".
L'escrit també argumenta que a l'Estat i al País Valencià "a vegades es produeixen tragèdies de la naturalesa amb una gran quantitat de víctimes en poc temps" i fa referència a desastres com la riada de València de 1957, la de Bilbao de 1983 o la pandèmia de la Covid.
Pradas rebutja la condició d'investigada per 225 homicidis imprudents en el cas de les víctimes i lesions imprudents en el cas dels ferits, ja que, tot i ser la màxima autoritat en emergències del País Valencià, hi havia "codirecció amb la delegada del govern espanyol". En aquesta línia, considera que part de les competències eren de l'Estat i apunta cap a l'Agència Estatal de Meteorologia i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.