Feijóo exhibeix agenda: revisarà la malversació i recuperarà el delicte de referèndum il·legal

El candidat del PP planteja que en els primers 100 dies de mandat del seu govern també es derogui la llei de memòria democràtica i es redueixi l'IRPF a les rendes de menys de 40.000 euros

Alberto Núñez Feijóo
Alberto Núñez Feijóo | Europa Press
03 de juliol del 2023
Actualitzat a les 12:38h


El candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha detallat quines seran les mesures més rellevants que prendrà el seu govern en els 100 primers dies de mandat si s'imposa a les eleccions espanyoles del 23 de juliol i accedeix a la Moncloa. Entre les prioritats del líder popular hi ha la recuperació de la tipificació del delicte de referèndum il·legal -una proposta que ja  havia formular el seu predecessor, Pablo Casado- i la reforma del delicte de malversació, revisat en l'última actualització del codi penal pel govern de coalició i els seus socis al Congrés dels Diputats.

Feijóo ha començat a exhibir agenda camí dels comicis de finals de mes. En l'entrevista d'aquest dilluns a Telecinco, el cap de files del PP també ha promès la derogació de la llei de memòria democràtica, ha anunciat una proposta de "reforma educativa" i s'ha compromès a reduir l'IRPF a les rendes de menys de 40.000 euros anuals.

En paral·lel, ha carregat contra el cap de files del PSOE, Pedro Sánchez, després d'assegurar que els populars s'imposaran en les eleccions espanyoles. "L'objectiu del PSOE és governar perdent i jo em comprometo a no governar si perdo", ha afirmat el líder de la formació conservadora en una entrevista a Telecinco. "El PP guanyarà les eleccions. El dubte és per quanta diferència", ha afegit. Sobre els pactes del seu partit amb la ultradreta a comunitats autònomes i ajuntaments, Feijóo ha dit que els socialistes persegueixen activar la "por": "Si el PSOE tingués algun interès que Vox no fos al govern, faria el que nosaltres hem fet a Barcelona o Vitòria".