Feijóo no dona treva a Sánchez després de pactar la renovació del Poder Judicial

El líder del PP, en la sessió de control al Congrés, reclama la dimissió del fiscal general de l'Estat, exigeix explicacions per la "corrupció" del president espanyol i insisteix que no s'apliqui l'amnistia als dirigents independentistes

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, en imatge d'arxiu al Congrés
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, en imatge d'arxiu al Congrés | Europa Press
26 de juny del 2024

Tot i haver pactat la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Alberto Núñez Feijóo no dona treva a Pedro Sánchez. En la sessió de control celebrada aquest dimecres al Congrés dels Diputats, Feijóo ha assenyalat que el seu objectiu no és "ajudar" el president del govern espanyol, i li ha fet tres exigències: que dimiteixi el fiscal general de l'Estat, que no s'apliqui l'amnistia als dirigents independentistes i que doni explicacions per la "corrupció" que l'afecta. Davant d'aquest discurs, el líder del PSOE ha volgut mantenir un to constructiu, li ha donat la "benvinguda" al compliment de la Constitució i ha obert la porta a que hi hagi més acords aquesta legislatura.

Feijóo ha indicat que bona part dels elements que formen part de la renovació del CGPJ ja formaven part del seu pla per ser investit, i li ha preguntat a Sánchez si, havent pactat amb ell els detalls sobre el Poder Judicial, ara "s'ha tornat d'extrema dreta". "Hem arribat a un pacte després de cinc anys de bloqueig, i això és un argument per felicitar-se. Benvingut al compliment de la Constitució", ha apuntat el president del govern espanyol, que s'ha reivindicat com un actor partidari dels acords. Ha citat, en aquest sentit, pactes educatius, sobre ciència i també en clau autonòmica sobre compliment dels fons europeus. "Queden tres anys de legislatura i molts acords per pactar", ha recalcat el líder del PSOE.

El cap de files del PP ha remarcat que la renovació del Poder Judicial no és per "ajudar" Sánchez, sinó per complir amb les normes. "No el controlarà ni el PSOE ni el PP", ha remarcat Feijóo, que ha demanat la dimissió del fiscal general de l'Estat, ha exigit no aplicar l'amnistia als dirigents independentistes i ha insistit en la idea que Sánchez comparegui per explicar la "corrupció" vinculada a la seva família. "L'important és que es compleixi la Constitució i que s'hagi renovat el Poder Judicial", ha destacat el líder socialista, que ha desitjat que l'entesa amb el PP sigui "la primera" d'unes quantes més. L'acord va generar la reacció negativa de la majoria dels socis habituals de Sánchez.