García Albiol serà designat dissabte coordinador general del PP català

Un sector del partit està molest amb Génova perquè voldria “normalitzar” la situació i l’exalcalde de Badalona ocupés ja la presidència | Alicia Sánchez-Camacho no vol deixar encara el càrrec en previsió de noves eleccions espanyoles

04 de febrer del 2016
Actualitzat el 05 de febrer a les 8:10h

Xavier García Albiol. Foto: Adrià Costa


Dissabte es reunirà l’executiva del Partit Popular de Catalunya. Serà sota la presidència extraordinària de Mariano Rajoy. Un senyal que el líder del PP vol escenificar que continua al davant de la nau del partit. En clau catalana, l’encontre és important perquè si no hi ha imprevistos, Xavier García Albiol serà designat coordinador general de la formació a Catalunya.

García Albiol ja actua com a líder efectiu del PP. Presideix el grup parlamentari a la cambra catalana i és el rostre principal del partit. Per això s’esperava que ara es normalitzés la situació i es fos designat com a nou president en substitució d’Alicia Sánchez-Camacho, en aquests moments diputada al Congrés. Al PP català existeix la figura de secretari general, que és Jordi Cornet, però la figura de coordinador general és nova i la decisió de la direcció de Génova ha molestat en amplis sectors del partit. García Albiol, però, home disciplinat, ha acceptat la proposta i no en fa motiu de discussió.

Sembla que Sánchez-Camacho es resisteix a deixar la presidència dels populars catalans. En fonts del partit creuen que això no es deu a l’interès que pugui tenir per continuar en el càrrec. La raó seria una altra: Alicia ja està instal·lada a Madrid, però tem que una dissolució del Congrés i noves eleccions la deixaria en una posició fràgil en cas que no conservés la presidència de la formació catalana. Sánchez-Camacho vol continuar en el parlament espanyol.

La situació genera cert greuge comparatiu envers García Albiol. Isabel Bonig, en el moment de fer-se amb el lideratge del PP al País Valencià, va ser designada com a presidenta. També va ser el cas del màxim dirigent del PP balear, Mateu Isern.