Gordó deixa el PDECat, l'escó de Junts pel Sí però no plega com a diputat

El PDECat "confia" en l'exconseller de Justícia i reclama que es respecti la presumpció d'innocència | El dirigent del partit defensa la seva "radical" honestedat" a través d'un comunicat

Germà Gordó, al Parlament
Germà Gordó, al Parlament | Adrià Costa
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:14h
Germà Gordó no deixarà de ser diputat al Parlament després que el Tribunal Superior de Justícia l'hagi començat a investigar pel cas 3%. Així ho han informat ell mateix i el PDECat en un comunicat conjunt. El que sí que fa Gordó és deixar la presidència de la comissió de Justícia del Parlament, que presidia des de l'inici d'aquesta legislatura. L'exconseller és dels pocs membres de l'últim executiu d'Artur Mas que va ocupar un lloc en la llista de Junts pel Sí: només ho van fer ell, Irene Rigau (Ensenyament) i Neus Munté (vicepresidenta).

El text remès als mitjans de comunicació arriba després d'un matí de silenci sepulcral del partit nacionalista, que s'ha posat en contacte amb l'exconseller només conèixer-se la notícia del TSJC. La formació "confia" en les paraules de Gordó, que sosté que mai ha fet res fora de la legalitat, i ha demanat respecte a la presumpció d'innocència. L'exconseller va optar a ser coordinador general del PDECat, però va retirar la candidatura a l'últim moment en veure que el tàndem format per Marta Pascal i David Bonvehí comptava amb el suport explícit de Carles Puigdemont i Mas.

En el comunicat, l'exsecretari del Govern -ho va ser entre el 2010 i el 2012, període que està sent investigat pel jutge del Vendrell que porta el cas del 3%- defensa la seva "radical innocència i honestedat", i fa saber que "desplegarà totes les facultats processals que l’ordenament jurídic li atorga" per dur-ho a terme. Gordó és advocat i, abans d'entrar al Govern, va tenir diverses responsabilitats dins de CDC, entre les quals la gerència del partit. Quan Mas va guanyar les eleccions del 2010 el va situar a la secretaria del Govern, un càrrec intern rellevant que inclou tasques de coordinació entre conselleries.

Crítiques a l'oposició... I al PDECat

Tots els partits de l'oposició, especialment la CUP, han demanat aquest divendres la dimissió de Gordó com a diputat. Es tracta d'una decisió que no depèn exclusivament del PDECat en la mesura que l'acta és individual. El dirigent nacionalista ja va estar en el focus mediàtic quan van transcendir les seves converses amb Daniel de Alfonso, exdirector de l'Oficina Antifrau.

Els anticapitalistes, socis de Junts pel Sí al Parlament, han fet saber a la coalició que no estan satisfets amb la decisió i que reclamen que Gordó entregui l'acta.
 Joan Ramon Casals, diputat del PDECat, ha assegurat "a títol personal" que caldria que l'exconseller entregués l'acta "per no perjudicar el procés".