L'històric Terrades i dos diputats del PSC, primers fitxatges del «sottogoverno» d'Illa

L'exdiputat serà el secretari general de la "superconselleria" de Territori, i Pol Gibert i Raúl Moreno seran els números 2 dels departaments d'Empresa i Treball i Drets Socials, respectivament

Jordi Terrades, exdiputat del PSC, en una imatge d'arxiu
Jordi Terrades, exdiputat del PSC, en una imatge d'arxiu | David Zorrakino / Europa Press
12 d'agost de 2024, 19:58
Actualitzat: 20:04h

Primers nomenaments del sottogoverno de Salvador Illa. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat Nació, el president de la Generalitat ha repescat un històric del PSC, Jordi Terrades, per ser el secretari general de la superconselleria de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, que pilotarà Sílvia Paneque. Terrades va ser diputat des de 1999 i fins aquesta legislatura, on ja no va formar part de les llistes socialistes.

Capità del Vallès Oriental, va ser regidor a Canovelles i Granollers, però és a primera vegada que assumeix un càrrec de Govern. I ho farà en una de les conselleries clau de la nova etapa de la Generalitat, que tindrà entre mans la culminació del traspàs de Rodalies pactada amb ERC, les polítiques d'habitatge pactades amb els comuns, o les receptes per fer front a la crisi climàtica.

A banda de Terrades, dos diputats ocuparan càrrecs rellevants en el nou Govern d'Illa. Es tracta del sabadellenc Pol Gibert, diputat des de 2015 i expresident de les Joventuts Socialistes de Catalunya, que serà secretari general del Departament d'Empresa i Treball, pilotat per Miquel Sàmper. Gibert porta l'àrea de Treball a l'executiva socialista. 

L'altre no destacat és el del colomenc Raúl Moreno, integrant del pinyol d'Illa al Parlament aquesta darrera legislatura, i que serà el secretari general del Departament de Drets Socials i Inclusió, comandat per Mónica Martínez Bravo. Moreno ha estat portaveu de la comissió de Drets Socials al Parlament i ha estat portaveu adjunt del grup parlamentari, càrrec que ocupava fins ara Alícia Romero. Al partit, és el secretari de polítiques socials.