Illa evita concretar quines mesures s'han de prendre per «regenerar» la democràcia espanyola

El candidat del PSC celebra la decisió de Sánchez i confia que participi en la campanya del 12-M

Salvador Illa, en un acte de campanya recent
Salvador Illa, en un acte de campanya recent | ACN
29 d'abril del 2024
Actualitzat a les 12:02h

Es queda. Pedro Sánchez ha anunciat aquest dilluns que continuarà a la Moncloa "més fort que mai" després dels cinc dies de reflexió per la campanya d'assetjament de la dreta i l'extrema dreta contra ell i el seu entorn. El candidat del PSC, Salvador Illa, ha celebrat la decisió i ha dit que és la millor notícia per Catalunya, però ha esquivat concretar quines mesures s'haurien de prendre per aturar la "màquina del fang" impulsada per la dreta.

"Estic content per la decisió que ha pres, és la millor decisió per tots, per Catalunya en especial i pel conjunt d'Espanya", ha dit Illa en la roda de premsa de l'ACN. Ha remarcat també que és una bona decisió per la gent que entén la política com a servei públic i que respecta la democràcia i els procediments.

Illa ha parlat amb Sánchez aquest cap de setmana i ha ressaltat que s'ha vist el dirigent del PSOE "més humà". "Esperem que s'incorpori a la campanya de les eleccions del 12-M", ha afirmat. El PSC tenia previstos cinc actes amb Sánchez, però s'haurà de replantejar la campanya. El candidat socialista ha admès que no sap quins efectes tindrà això en el 12-M. "Ha tingut repercussió, però m'interessen poc els efectes concrets. M'interessa la persona i el meu amic", ha destacat. 

Sánchez ha parlat d'una regeneració democràtica, però no ha detallat accions concretes. Tampoc Illa, que s'ha limitat a dir que cal "renovar" el CGPJ després de cinc anys de bloqueig. El primer pas, segons el candidat del PSC, és reconèixer la pluralitat de la societat i que imperi el respecte entre totes les parts. "Hem d'erradicar les pràctiques de destrucció sistemàtica de l'adversari", ha afirmat. No ha volgut concretar quines iniciatives polítiques concretes s'han de fer, i s'ha limitat a dir que cal un moviment de resistència col·lectiva per dir "no" a aquesta manera de fer política.

Illa ha apuntat que "tothom té espai de millora", també els socialistes, però ha ressaltat que té més responsabilitat la dreta i l'extrema dreta, que creu que té "un dret preferent" per governar. "El PSC ha estat coherent, no hem faltat al respecte i hem ajudat", ha afirmat. Durant la resta de la campanya, Illa vol explicar el seu projecte.