Jaume Roures destaca que «el Govern representa més o menys» les mobilitzacions del carrer

Junqueras defensa davant ambaixadors, cònsols i altres personalitats els plans per celebrar el referèndum el setembre, abans de la projecció de "Barcelona La Rosa de Foc" | El vicepresident català es reuneix amb els responsables de control econòmic de la ciutat de Nova York i de l'estat de Nova York

Jaume Roures, davant d'Oriol Junqueras i Andrew Davis, en un acte a Nova York
Jaume Roures, davant d'Oriol Junqueras i Andrew Davis, en un acte a Nova York | ACN
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:51h
El Govern ha rebut una carícia imprevista aquest dijous. En la presentació de la pel·lícula Barcelona La Rosa de Foc -un film que ja es va estrenar el 2014 i a la qual hi posa la veu Woody Allen- en els edificis de Mediapro a Nova York, i en presència del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, el director general de la principal empresa de comunicació catalana i una de les més importants del món ha explicat que el llargmetratge pretén reflectir "l'ànima de la ciutat i els seus habitants" i, per això, s'hi visualitza "molta mobilització", cosa que "és molt normal a Barcelona". "Som gent una mica moguda, agitada", ha apuntat l'empresari d'esquerres, amb el seu estil pausat, i ha assegurat que ara "el Govern català representa més o menys el que es veu al carrer".

De fet, Roures ja va cedir les seves instal·lacions a Miami per realitzar una trobada de la comunitat catalana a la ciutat de Florida. L'equip del vicepresident de la Generalitat destaca el suport d'aquest important empresari a la gira de la delegació catalana, el qual evidencia sintonia amb el seu full de ruta cap al referèndum.

Just després, Junqueras ha agafat el torn i, davant de diversos ambaixadors, cònsols i altres personalitats presents, ha reiterat les excel·lències de l'evolució econòmica catalana, així com els plans pels quals volen que "els catalans decideixin el seu futur amb una forma simple i poderosa com el vot". Per això, s'ha compromès a que el setembre s'hagi celebrat el referèndum previst, pel qual aquest divendres ja han començat el procés per licitar la compra de 8.000 urnes.
 

Oriol Junqueras, junt a Natàlia Mas i Andrew Davis, reunits amb el responsable econòmic de l'estat de Nova York, Thomas DiNapoli. Foto: Vicepresidència


Aquesta tarda, Junqueras ha seguit amb els seus contactes econòmics i institucionals. Així, si el matí s'havia reunit amb possibles inversors i directius d'empreses com Airbnb, a la tarda s'ha trobat amb els responsables de control econòmic de l'Ajuntament de Nova York, Alaina Gilligo, i de l'estat de Nova York, Thomas DiNapoli, per conèixer "com exerceixen la seva feina i el control econòmic" de les respectives finances, segons ha explicat posteriorment el vicepresident català. Tot seguit, i just abans de la gala de Barcelona La Rosa de Foc, ha estat entrevistat per Gerson Borrero, periodista de NY1, un canal de notícies d'àmbit estatal.

De fet, Borrero ha participat en la introducció de la pel·lícula de Mediapro, en un parlament en què s'ha mostrat "orgullós" de la independència del seu país, Puerto Rico, motiu pel qual ha mostrat la "solidaritat" amb tots els pobles que "lluiten per la seva llibertat", en una altra mostra de suport -menys rellevant- imprevista pels plans del Govern.