Junqueras presenta els noms propis de la candidatura de Militància Decidim a l'executiva d'ERC

Amb Alamany a la secretaria general i Riba com adjunta a la presidència, destaca la presència de set alcaldes i exalcaldes en la proposta d'organigrama de l'òrgan de govern del partit

La candidatura a l'executiva d'ERC de Militància Decidim, a la Trinitat Vella
La candidatura a l'executiva d'ERC de Militància Decidim, a la Trinitat Vella | Bernat Vilaró / ACN
Redacció
13 d'octubre de 2024, 13:55

El candidat de Militància Decidim a la presidència d'ERC, Oriol Junqueras, ha presentat aquest diumenge la seva proposta de la candidatura a l'executiva del partit en un acte a la Trinitat Vella de Barcelona. Els dos noms forts a banda Junqueras són, com ja s'havia anunciat, els d'Elisenda Alamany i Diana Riba, secretària general i adjunta a la presidència respectivament. Si bé, destaca la presència de set alcaldes.

Són Jordi Fàbrega (Sant Pere de Torelló) i Adam Tomàs (Amposta), a més d'exalcaldes com el mateix Junqueras (Sant Vicenç dels Horts), Mario Urrea (Torrebesses), Joan Plana (Roses), Solés Carabasa (Ponts), i Lluïsa Llop (Gelida). Altres noms propis són els d'Oriol López, secretari general adjunt; i Arés Tubau, secretària general adjunta i encarregada de feminismes i LGTBI+.

Amb tot, Junqueras ha reivindicat el dret de la militància a decidir el futur del partit. El candidat a revalidar la presidència d'ERC ha fet una crida a recuperar els valors republicans "que mai s'haurien d'haver perdut" i ha afirmat que el seu equip és "inclusiu": no vol excloure ni vetar "ningú"