Junqueras vol anar a Europa per evidenciar que a Espanya «s'empresonen persones innocents»

El líder d'ERC assegura, davant la pugna amb Carles Puigdemont, que és "més difícil fer front a la repressió" des de la presó que des de fora

Oriol Junqueras, en roda de premsa per videoconferència amb Ernest Maragall a l'ACN
Oriol Junqueras, en roda de premsa per videoconferència amb Ernest Maragall a l'ACN | Marc Puig
18 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:21h
El líder d'ERC i candidat a les europees, Oriol Junqueras, no sap encara quin marge tindrà per exercir el càrrec de diputat al Congrés més enllà d'assistir a la sessió constitutiva custodiat fins a la porta i sense possibilitat de fer reunions ni atencions als mitjans. Però té clar que el seu pas com a electe a Madrid serà curt perquè el seu objectiu és recollir l'acta d'eurodiputat, tal i com va explicar aquest divendres en una entrevista a NacióDigital. Aquest dissabte, en una roda de premsa a l'ACN, ha explicat que vol anar a Europa per posar en evidència que a Espanya "s'empresonen persones innocents".


Es tracta, ha argumentat, de posar l'estat espanyol "davant del mirall" i que la resta de representants d'arreu d'Europa vegin entrar al Parlament de Brussel·les el primer eurodiputat que és un pres polític. Junqueras ha recordat que ell és el cap de llista dels independentistes bascos i gallecs i que els independentistes d'arreu d'Europa han consensuat que ell sigui candidat a la presidència de la Comissió Europea.

"Ningú podrà fer tan bé com jo aquest paper en nom de l'independentisme d'arreu d'Europa"

"Ningú podrà fer tan bé com jo aquest paper en nom de l'independentisme d'arreu d'Europa", ha assegurat preguntat sobre la pugna amb Carles Puigdemont en aquestes eleccions. Junqueras ha reivindicat que "és més difícil fer front a la repressió" des de la presó que no pas des de fora i que "res té més mèrit que mantenir el mateix posicionament" estant empresonat.

Com també va explicar a l'entrevista amb NacióDigital, ha afirmat que ell és partidari de saludar sempre tothom i, per tant, no ha declinat la possibilitat d'atansar-se dimarts personalment a saludar Pedro Sánchez durant la sessió constitutiva del Congrés. Preguntat per la investidura del líder del PSOE, Junqueras ha reiterat que, com va dir a la campanya del 28 d'abril, "ni per acció ni per omissió" facilitaran un govern que pugui quedar en mans de l'extrema dreta. No està descartada l'abstenció dels republicans a la investidura de Sánchez.