Junts vol tancar l'acord pel traspàs de competències en immigració abans que acabi l'any

Turull recorda a Grande-Marlaska que hi ha un pacte per la gestió "integral" de les polítiques migratòries: "Que es miri el document que vam signar"

Migrants arribant a la costa canària, en imatge d'arxiu
Migrants arribant a la costa canària, en imatge d'arxiu | Europa Press
17 de setembre de 2024, 09:26
Actualitzat: 11:15h

Junts té pressa per tancar el traspàs de competències en immigració. Així ho ha expressat el secretari general de la formació, Jordi Turull, que en una entrevista aquest dimarts al Cafè d'idees de Televisió Espanyola ha demanat "accelerar el calendari" perquè hi hagi un acord abans que acabi l'any.

Turull també ha remarcat que es tracta que la Generalitat faci una "gestió integral" de les polítiques migratòries, contradient les paraules de Fernando Grande-Marlaska. El ministre d'Interior va deixar clar que l'Estat no traspassarà a la Generalitat la competència sobre els fluxos migratoris i va limitar la possible transferència en els àmbits de gestió dels serveis socials o polítiques d'inclusió. "Que es miri el pacte que vam signar", ha dit Turull a Grande-Marlaska.

El secretari general de Junts també ha explicat que el seu partit i el PSOE mantenen les reunions mensuals amb mediadors internacionals. Aquestes trobades formaven part de l'acord entre les dues formacions per a la investidura de Pedro Sánchez. Ara bé, Turull s'ha mostrat molt crític amb la manca d'execució dels compromisos que van adoptar els socialistes, fet que ha advertit que dificulta el seu vot favorable als pressupostos generals de l'Estat. "El balanç no és per tirar coets", ha recordat.

Disculpes d'ERC per l'estructura B

Pel que fa a la política catalana, Turull ha lamentat que hi hagi un "govern unionista" a la Generalitat gràcies a un partit independentista. "Que els números no sortien és fals. Podríem haver evitat una presidència de Salvador Illa", ha dit el secretari general de Junts, que també ha carregat contra ERC per les campanyes de l'anomenada estructura B.

El dirigent ha assegurat que les accions d'aquest grup republicà anaven "contra Junts o contra dirigents i persones vinculades a Junts". El secretari general del partit ha citat enviaments de mariachis i rams de flors a més de cartells titllant de corruptes a Carles Puigdemont i Laura Borràs. "És fals que tots els partits tinguin una estructura B, nosaltres anem de cara", ha defensat.

Arxivat a