Justícia i l'Audiència de Barcelona aborden la congestió als jutjats i el problema de la multireincidència

El conseller Espadaler i el president del tribunal, Carlos Recio, també comparteixen el "pla de xoc" que prepara el Departament per dotar de més recursos el sistema judicial

El conseller Ramon Espadaler s'ha reunit aquest matí amb el president de l'Audiència de Barcelona, Antonio Recio
El conseller Ramon Espadaler s'ha reunit aquest matí amb el president de l'Audiència de Barcelona, Antonio Recio | Departament de Justícia
18 d'octubre de 2024, 14:41
Actualitzat: 14:45h

El conseller de Justícia, Ramon Espadaler, i el president de l'Audiència de Barcelona, Antonio Recio, s'han reunit aquest matí en el marc de les trobades amb els principals estaments de la judicatura a Catalunya. Segons ha pogut saber Nació de fonts coneixedores, s'ha tractat la congestió i el col·lapse que pateixen els jutjats de Barcelona i també el problema de la multireincidència, que preocupa especialment els responsables polítics i judicials. Hi va fer èmfasi especial el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, en l'obertura de l'any judicial.

El Departament treballa en un "pla de xoc" per dotar de més recursos el sistema judicial per poder donar resposta als delinqüents que reincideixen. Ho va explicar el conseller Espadaler durant la sessió de control al Govern, aquest dimecres al Parlament. D'això també se n'ha parlat a la reunió d'aquest matí, per conèixer de primera mà el parer del president de l'Audiència de Barcelona.

El Govern ha situat com a prioritat millorar la percepció de seguretat dels ciutadans -a Barcelona, la inseguretat és el principal problema dels veïns, malgrat que les dades no dibuixen un panorama tan greu- i fins ara s'ha posat el focus en endurir la pena per als reincidents -el Congrés ja tramita una reforma legal impulsada per Junts- i reforçar la presència policial als carrers. Hi ha consens que la solució passa, també, per posar més jutjats que puguin agilitzar els judicis.

Durant la reunió també s'ha abordat la situació de les infraestructures judicials a la capital catalana i a la resta de la demarcació. En els pròxims, Espadaler es reunirà amb els presidents de les audiències de Tarragona, Lleida i Girona. Una de les prioritats del conseller és aproximar-se a les necessitats de l'administració de justícia per garantir el bon funcionament del servei, amb un èmfasi especial en la qüestió dels recursos materials, humans i tecnològics.